Teurnberg om lagbygget: "Tror på kontinuitet"

Dackarnas guldlag ska förbli intakt till stora delar. Det är lagledaren Mikael Teurnbergs tanke när han tar sig an lagbygget till kommande säsong. "Jag tror på kontinuitet och har gett kontraktsförslag till flera av förarna i den befintliga truppen", säger han.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter vinsten i finalen mot Västervik.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter vinsten i finalen mot Västervik.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Speedway2023-10-09 19:30

Två veckor efter att Dackarna säkrade SM-guldet mot Västervik är spekulationerna inför kommande säsong redan igång. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg känner att han inte är lika långt fram som många av konkurrenterna.

– Det är nackdelen med att gå till final. Jag har som princip att inte börja prata framtid med varken befintliga eller potentiellt nya förare innan säsongen är över. Därför ligger många konkurrenter lite före, säger Teurnberg som först förra veckan gjorde en inventering av den befintliga truppen.

– Lagbygget är ett pussel som måste läggas bit för bit. Nu har jag fått klart för mig hur förarna i årets trupp känner och flera av dem har fått kontraktsförslag att ta ställning till. Min förhoppning är att få svar från dem och kunna få ett par pusselbitar klara under oktober månad. Att få behålla truppen intakt i stor utsträckning är viktigt för mig. Jag tror på kontinuitet i den frågan.

undefined
Andzejs Lebedevs och Rasmus Jensen var två av nyckelförarna i Dackarnas guldlag 2023.

Enligt Eskilstuna-Kuriren har Smederna visat intresse för att värva tillbaka Andzejs Lebedevs. Där bekräftar Jerker Eriksson att parterna har haft en kontakt, men att det mesta talar för att Lebedevs stannar i regerande svenska mästaren Dackarna även kommande säsong.

– Ja, vi har haft lite kontakt nu sen de körde klart för någon vecka sedan. Han har dock haft det jäkligt bra i Dackarna, så känslan säger att det blir svårt att få loss honom därifrån, säger Erikson till ekuriren.se.

Smederna tog in Timo Lahti i sin trupp i slutet av säsongen och var intresserade av en fortsättning. Så blir det inte.

– Lahti fick ett lägre erbjudande från oss än vad han hade i år, men någon annan klubb betalade mer. Men det var samma där, han var tidigt på oss att han ville vara kvar men vi har den budgeten vi har och då kan vi inte konkurrera som tidigare, säger Jerker Eriksson.

Det finns uppgifter som säger att Timo Lahti kan bli aktuell för Dackarna kommande säsong. Där skulle han i så fall återförenas med Mikael Teurnberg som han haft som lagledare i Rospiggarna i många år. 

– Det finns inget konkret där i nuläget. Jag har hört mig för kring en del tänkbara nyförvärv och det är förare och agenter som hör av sig dagligen till mig för ett sondera terrängen, säger Teurnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!