Indianernas lagledare inför returen: "Vi vill vinna"

Det blev en klar och nästan förkrossande seger för Indianerna i den första kvartsfinalen hemma mot Dackarna. Men lagledaren Peter Johansson är noga med att inte ta ut något i förskott. "Kan vi vinna med 17 poäng så finns det ingenting som säger att ett hemmastarkt Dackarna inte kan göra det", säger han.

Indianernas lagledare Peter Johansson, till höger.

Indianernas lagledare Peter Johansson, till höger.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-09-23 15:12

När det var dags för kvartsfinal ett i Kumla under tisdagen så var det aldrig något snack. Hemmalaget Indianerna tog kommandot direkt och släppte aldrig på gasen. Till slut stod man där med en övertygande 53–36-seger i handen efter 15 körda heat. 

– Vi fick en bra start de första tre heaten, men sen hände lite grejer under matchen som gjorde att man tappade tempo och momentum. Det var svårt att hålla fokus och hålla uppe ångan, säger deras lagledare Peter Johansson. 

Dackarna hade å sin sida ännu svårare med att hålla uppe ångan. Inför de två sista nomineringsheaten hade man trots det minskat Kumlalagets försprång till nio poäng, men två femettor senare var skillnaden istället 17 poäng. 

– Det kändes som att Dackarna var på gång lite men vi lyckades hålla försprånget till minst nio poäng hela tiden. Det var skönt och viktigt att vi kunde knyta ihop det, säger Johansson. 

Förväntade du dig mer av Dackarna?

– Nej, det är ju några som inte har dagen där. Jag gissar att Hans (Andersen) åkte på någon skada på handen. Men det är så små marginaler och jag vet inte om man kan säga att jag förväntade mig mer av Dackarna. Jag vill tro att bitvis så var vi kompakta och kunde göra dem svagare. 

Ikväll väntar en retur där Dackarna måste ut och attackera Johanssons lag direkt. Trots det stora övertaget så är lagledaren noga med att poängtera att hans lag måste vara på tårna. 

– Kan vi vinna med 17 poäng idag (läs tisdag) så finns det ingenting som säger att ett hemmastarkt Dackarna inte kan göra det. Det är absolut inget som är givet eller klart än. Vi har så klart ett bättre utgångsläge nu när vi leder med 17 poäng men några stolpe ut och lite otur så kan det vara tillbaka på noll igen. 

Finns det risk för att man som lag slappnar av när man leder så stort?

– Det hoppas jag inte. Det var därför vi hade ett snack direkt efter matchen, där vi gick igenom morgondagen. Det är en match vi vill vinna, oavsett vad, och det finns inga tankar på att gå på resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!