Indianskräll i Kumla? "Måste få hål på deras toppförare"

Indianerna har haft ett par tunga år. Nu ser de ljuset i tunneln. "Intresset blir allt större", säger Peter Johansson.

Patryk Dudek (till vänster) visade storform i GP-tävlingen i helgen. Nu laddar han och Joel Kling (till höger) för matchen mot Indianerna.

Patryk Dudek (till vänster) visade storform i GP-tävlingen i helgen. Nu laddar han och Joel Kling (till höger) för matchen mot Indianerna.

Foto: Karl Edgren

Speedway2018-05-28 20:00

Indianernas lagledare beskriver de senaste åren så här:

– 2016 var en fullständig kollaps. 2017 genomgick vi ett stålbad. 2018 håller vi på att bygga upp föreningen igen och gör en rad satsningar.

Peter Johansson nämner bland annat satsningen på ungdomssidan, på styrelsearbetet och på att bygga nytt sponsornätverk. Det har gett tydlig effekt.

– Vi har faktiskt sålt mer årskort i år än vad vi kanske gjort tidigare i modern tid. Det märks att intresset blir allt större för Indianerna.

– I takt med att vi bygger upp klubben igen, så kommer de sportsliga kraven att öka. Men vi känner en trygghet att vi inte kan åka ur Elitserien de närmaste åren.

Nu väntar en svår sportslig uppgift för Kumlalaget, Dackarna hemma.

– Vi har all respekt för dem. De har ett bra och namnkunnigt lag. Och det är klart att de tre GP-förarna (Hancock, Dudek, Janowski) kan skrämma, men vi har sett bra förare misslyckas i Kumla tidigare.

Vad är nyckeln mot Dackarna?

– Att vi lyckas neutralisera dem på reservsidan. Där måste vi köra jämnt. Vi måste förstås också få hål på deras toppförare.

Matchdags

Indianerna Laget: 1) Vaclav Milik, 2) Kenneth Bjerre, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Bjarne Pedersen, 5) Anders Thomsen, 6) Viktor Palowaara, 7) Ludvig Lindgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!