Vinna eller försvinna – när slutspelet inleds

Nu är det vinna eller försvinna som gäller. Smederna inleder kvartsfinalrysaren mot Dackarna på hemmaplan. "Vi bör komma därifrån med någon form av ledning, det skulle jag se som ett klart plus", säger lagledaren Jerker Eriksson.

"Vi kommer behöva göra två toppeninsatser", säger Jerker Eriksson inför kvartsfinalen mot Dackarna.

"Vi kommer behöva göra två toppeninsatser", säger Jerker Eriksson inför kvartsfinalen mot Dackarna.

Foto: Erik Kruse

Speedway2024-08-19 15:00

Smederna trillade ner från tredje- till femteplats efter förlusten mot Indianerna (48–42) senast.

Istället blev det Kumlalaget som knep tredjeplatsen – och valde Piraterna i kvartsfinal. Det blir alltså Smederna mot Dackarna i den andra kvartsfinalen. Första matchen körs i Eskilstuna på tisdag, vilket lagledare Jerker Eriksson var nöjd över.

– Fördelen med att börja hemma är att, kan vi få leverans på hemmaplan så har vi chansen att kunna hålla stången. Då kan det räcka att ha tre heta gubbar. Jag börjar hellre hemma än borta, säger han.

Matcherna mellan lagen i grundserien var två ojämna historier. I Eskilstuna vann Smederna klart med 53–37. I Målilla slog Dackarna tillbaka och vann med 57–33.

– Serien är historia, nu är det vinna eller försvinna så det är klart det blir lite mer anspänning. Förarna vet att det står lite mer på spel nu, säger Jerker Eriksson och fortsätter:

– Men det är dagsformen som avgör. Och jag tycker att vi har visat lite blandad form, om man ska vara lite negativ. Vi har varit ganska bra på hemmaplan, men tyvärr har vi slarvat lite. Det får vi inte göra utan nu gäller det att vi är med. Vi måste göra 15 solida heat på tisdag. Nyckel ett är hemmamatchen. Vi bör komma därifrån med någon form av ledning, det skulle jag se som ett klart plus. Har vi en bra dag ska de få åka. Vi behöver pricka. Det vore lämpligt att göra en sådan bulls eye-insats på tisdag.

Smedernas lag

1) Frederik Jakobsen, 2), Rohan Tungate, 3), Michael Jepsen Jensen, 4) Kim Nilsson, 5) Vadim Tarasenko, 6) Philip Hellström Bängs, 7) Joel Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!