Inga problem för Dackarna

Dackarna hade inga som helst problem att besegra Indianerna, med stjärnan Tai Woffinden i laget, under tisdagskvällen. Målillalaget vann med 49–41.

Maciej Janowski.

Maciej Janowski.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-07-31 20:50

Dackarna välkomnade Indianerna från Kumla till sommarvärmen på G&B Arena i Målilla under tisdagskvällen. Tvåan i Elitserien, Dackarna, kom med en seger i ryggen senast i derbyt mot Vetlanda. Indianerna, som låg femma inför matchen, kom med nytt hopp efter att de fått in världsstjärnan Tai Woffinden i laget.

Det blev dock inte mycket bättre för Indianerna med Woffinden. Laget hade ingenting att säga till om i Målilla när Dackarna vann med 49–41.

Matchen började på bästa sätt för hemmalaget som gjorde en urstark inledning med Greg Hancock och Pawel Przedpelski. De släppte aldrig på gasen i det första heatet och tog en säker 5–1:a för Dackarna. Indianernas stjärna Tai Woffinden fick inget gratis och fick nöja sig med en poäng.

Dackarnas Maciej Janowski kom in och visade mästarklass i det fjärde heatet. Han tog kommandot från första sekund och vann heatet.

Kling fick en pangstart i det femte och Dackarna hade länge ett 5–1-läge. Men Kling och Przedpelski släppte Indianernas Anders Thomsen förbi sig, som tog heatsegern.

Dudek lyckades hålla Woffinden bakom sig i heat sex och engelsmannen fick nöja sig med en andraplats i ett heat där Dackarna tog fyra poäng. Publiken på G&B Arena såg ut att njuta i kvällssolen.

Åttonde heatet kunde bli matchrycket för Dackarna. Det blev det nog också. Hemmalaget tog en 5–1:a igen genom Oliver Berntzon och Patryk Dudek. 30–18 till Dackarna och det kändes ganska kört vid det här läget för Kumlalaget.

Janowski hade bäst fart i det nionde heatet innan vi fick se ännu en uppvisning av den 48-årige Hancock i heat nummer 10. Han utklassade övriga förare och vann sitt tredje av totalt tre heat.

I paus var ställningen 36–24 till ett än så länge suveränt hemmalag, som hittills inte hade förlorat ett enda heat.

Första förlusten för Dackarna kom direkt efter paus när Tai Woffinden ersatte Gomolski i Indianerna och tog lagets första heatseger. Skulle Indianerna äta ikapp 10-poängsunderläget nu?

Heat tolv slutade som det föregående med Tai Woffinden först i mål. Indianerna vann återigen med 4–2 och minskade gapet till åtta poäng.

Janowski och Hancock kom ut i det 13:e, gjorde det vinnare gör och stängde matchen med en 5–1:a. Dackarnas 45 poäng räckte redan nu mot bortalagets 33 poäng.

Till nomineringsheaten väntade alla bara på att få slutresultatet. Det skrevs till slut till 49–41 för Dackarna, trots en fem-etta i heat 14 för Indianerna. Dackarna tog bonuspoängen i och med vinsten.

Greg Hancock visade vägen för Dackarna genom att köra fullt och grundlägga segern med 49–41 mot Indianerna.
Greg Hancock visade vägen för Dackarna genom att köra fullt och grundlägga segern med 49–41 mot Indianerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!