Ingen fortsättning för Karlsson i Dackarna

Efter åtta år som lagledare för Dackarna får Mikael Karlsson inte nytt förtroende. Ett tufft, men inte knäckande, besked.

Foto:

Speedway2017-09-25 17:43

– Jag går med huvudet högt, det här naggar inte mitt självförtroende på något sätt, även om jag givetvis är ledsen och besviken just nu, säger Mikael Karlsson.

Parterna var i förhandling om en förlängning av Karlssons kontrakt och, enligt Karlsson, på väg mot en överenskommelse. Då kom beskedet att klubben inte vill förlänga.
– Jag hade gått med på deras förslag så det blev en lite plötslig vändning. Vad som hände vet jag inte och väljer att inte älta det. Det är klubbens beslut och de gör det de tycker är rätt för Dackarna.

Mikael Karlsson hade hoppats på att få fortsätta som Dackelagledare tillsammans med Patrik Hag men får nu alltså hålla tentaklerna ute för nytt speedwayjobb.
– Många ser mig som en Dacke men det är jag ju inte längre. Vi får se om någon ringer, ställer man rätt frågor så är jag såklart intresserad. När en dörr stängs öppnas en annan, säger Karlsson.

SM-silvret i fjol, där man efter en görtuff inledning lyckades på Dackeskeppet på rätsida och tog sig hela vägen till en final, lyfts av Karlsson fram som en höjdpunkt.

– Det kändes som att jag och Hag fick utlopp för vårt ledarskap där och då, så det smäller högt. Mitt första år som lagledare, 2010, vann vi grundserien, vilket var värt mer på den tiden. Sedan är det enstaka matcher och vändningar man minns, berättar Karlsson. 

Styrelsen kände att det var dags att prova något nytt, få in en ny röst i depån och det här beslutet har mognat fram den senaste tiden, skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!