Ingen risk för självbelåtenhet hos Dackarna

Dackarnas uppryckning har positionerat dem i ett gynnsamt läge tabellmässigt: slutspelsplatsen så gott som säkrad och arbetsro i leden. Men att man ska börja slå sig för bröstet är inte aktuellt, enligt lagledare Mikael Karlsson.

Foto:

Speedway2017-07-31 09:33

När Karlsson förklarar vad som alltjämt står på spel förstår man varför. Dels är slutspelsbiljetten i teorin inte utkvitterad, dels kan man på allvar börja bråka i den absoluta toppstriden vid seger mot Masarna imorgon kväll.
– Det finns fortfarande en massa att köra om. Skulle vi förlora i Avesta så gäller det att sikta på topp tre som innebär hemmafördel och val av motståndare i en kvartsfinal, om vi vinner är vi verkligen med där uppe, utvecklar Karlsson.

"Fler lyckas samtidigt"

 Han medger också att det är en annan anspänningsnivå än för några månader sedan. Utkristalliserats har tydliga, ständigt levererande, heatledare samt reserver som bidrar med den sista gnistan.
– Vi har fler förare som levererar, det är den stora skillnaden, svarar Mikael Karlsson på frågan om vad som orsakat vändningen i lagets form.
– Alla lyckas inte alltid, men flera lyckas samtidigt. Sen har vi haft minst en reserv som skickat in det sista lilla, som Joel Kling i senaste hemmamatchen (mot Smederna).

Finns konkurrens

 Startsjuan har mer eller mindre tagit ut sig själv den senaste tiden, Karlsson hävdar att det inte finns anledning att ändra om nämnvärt.

Finns det risk att förarna tar sin plats som given?
– Nej. Det finns förare där bakom som knackar på om någon sviktar flera matcher i rad. Kacper Gomolski kör starkt i Polen och är angelägen om att få chansen.

Bonuspoäng på spel

Imorgon kväll väntar bortamatch mot serietvåan Masarna. Hemmamötet i maj slutade 45–45 – tre tunga poäng i potten, således.

– Pressen är på Masarna, i form av topplag och hemmaplan. Man saknar Kim Nilsson men ersättaren Robert Lambert är ungefär likvärdig. De har lyckats skapa sig en hemmafördel på sin bana efter att de byggde om den, men jag tror och hoppas att den bjuder in till bra racing, säger Karlsson, vars lag jagar tredje raka Elitserie–vinsten.

Startsjuor:

Dackarna: 1) Fredrik Lindgren (K), 2) Mads Korneliussen, 3) Patryk Dudek, 4) Rune Holta, 5) Maciej Janowski, 6) Joel Kling, 7) Peter Ljung.

Masarna: 1) Tai Woffinden, 2) Linus Sundström (K), 3) Przemyslaw Pawlicki, 4) Robert Lambert, 5) Antonio Lindbäck, 6) Artur Czaja, 7) Emil Millberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!