Lagledaren inför derbyt: "Helt andra förutsättningar"

Tvåan mot trean i Bauhaus-ligan. Det är upplagt för en riktig speedwayfest på tisdag kväll när rivalerna Västervik och Dackarna ställs mot varandra. "Vi får inte tappa något i starten", poängterar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg får klara sig utan Jacob Thorssell i matchen mot Västervik.

Mikael Teurnberg får klara sig utan Jacob Thorssell i matchen mot Västervik.

Foto: Josef Jacobsson/Magnus Strömsten

Speedway2021-07-26 17:00

Minns ni senaste gången Dackarna och Västervik möttes? Det var i säsongspremiären för knappt två månader sedan. Då tappade Dackarna matchen i slutet och fick nöja sig med ett oavgjort resultat (45–45). 

Nu har båda lagen kört åtta matcher i serien och en del har förändrats. Fredrik Lindgren har kommit in med stjärnglans i Västervik. Amerikanen Luke Becker har skapat sig ett namn i Dackarna. Och inför matchen ligger Målillalaget tvåa i serien, med elva inkörda poäng. Precis där bakom jagar just Västervik, som står på tio poäng. 

– Det är helt andra förutsättningar den här gången så det kommer att bli en helt annan grej, menar Mikael Teurnberg inför tisdagens match på Hejla Arena i Västervik.

Ett orosmoln som har svävat över Teurnbergs gäng är Jacob Thorssells status. Svensken har inte kört en match sedan han kraschade i SM-finalen i Målilla för knappt två veckor sedan. Efter röntgen visade det sig att det handlade om mjukdelsskador och smärta. 

Efter att han testkört på banan i Målilla under måndagen gick Thorssell själv ut med att det inte blir någon medverkan för hans del mot Västervik. "Jag är inte riktigt redo att köra än", skriver han på sina sociala medier.

Laget Teurnberg valt ut är: 1) Maciej Janowski, 2) Luke Becker, 3) Rasmus Jensen, 4) Jacob Thorssell (Riders Replacement), 5) Jason Doyle, 6) Sammy van Dyck. 

– Det kommer bli en tuff och jämn match mellan två bra lag. Vi får inte tappa något i starten, för då kan det bli tufft att hämta sig, säger Teurnberg. 

Hur sammanfattar du annars den första halvan av er säsong?

– Tittar man på helheten så har vi haft ett högt poängsnitt och inte varit under 42 poäng någon gång. Vi har gjort bra och stabila matcher. I premiären mot Västervik så tycker jag att segern gled ur våra händer, och i förlusterna mot Rospiggarna och Vetlanda så avgjordes det i sista heatet. 

Han fortsätter:

– Vi har stått för gedigna insatser och har förare som klivit fram. Luke Becker är en som verkligen gjort det och jag tycker också att Sammy van Dyck visat att det var rätt att plocka in honom. Sen har jag hela tiden sagt att vi vill vara bland de fyra bästa lagen i serien och det är vi hittills.

Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 18:45 på tisdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!