Investeringarna ska höja upplevelsen

För att både publiken och förarna ska trivas bättre på Hejla Arena har Västervik Speedway investerat i arenan under våren.

Den stationära skärmen är 24 kvm och den kommer att visa repiser från matcherna.

Den stationära skärmen är 24 kvm och den kommer att visa repiser från matcherna.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2020-06-11 16:08

I och med att säsongen inte dragit igång ännu har Västervik Speedway i lugn och ro kunnat jobba med att investera i samt fräscha upp Hejla Arena.

För att publiken ska få en bättre upplevelse har klubben investerat i en stationär bildskärm. Förra året fanns en mobilskärm på plats under matcherna.

– Den mobila skärmen var 13 kvadratmeter. Den stationära skärmen är 24. Det är en investering på 400 000 kronor. Förutom att vi kan visa repriser på skärmen är det ytterligare en möjlighet för våra samarbetspartners att visa upp sig, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson.

undefined
Hemmalagets omklädningsrum har målats i blått och vitt och förarna har fått separata bås.

Omklädningsrummen för båda lagen har fräschats upp. Hemmalagets omklädningsrum har målats i blått och vitt, klubbens färger, samt att respektive förare får ett eget litet bås att använda. På golvet ska en matta läggas ut med klubbmärket.

– Det blir böter om man kliver på klubbmärket, säger Morgan med ett leende.

På 85 cc-banan har domartornet fått en rejäl genomgång. Det har målats och lagats.

– Även om det är tuffa tider för föreningen har vi dragit i gång flera projekt på arenan. Vi har som målsättning att ha den bästa arenan i Sverige. Två personer som har dragit ett stort lass är Åke Carlsson och Bo Blomberg, men det är många ideella krafter som har hjälpt till, säger Morgan Andersson.

undefined
Domartornet på 85 cc-banan har renoverats rejält.

Årets första tävling som är planerad på Hejla Arena är en omgång i ungdomsserien den 5 juli. Den 11 augusti är tanken att Bauhausligan ska dra igång.

Västervik Sportchef Morgan Andersson berättar att klubben har gjort flera investeringar på Hejla Arena inför den kommande säsongen.
Västervik Sportchef Morgan Andersson berättar att klubben har gjort flera investeringar på Hejla Arena inför den kommande säsongen.
Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!