Jämn kväll slutade med Dackeförlust

Matchen mellan Rospiggarna och Dackarna i Hallstavik blev en tajt tillställning. Matchen slutade 48-42 till hemmalaget.

Rospiggarna vann mot Dackarna

Rospiggarna vann mot Dackarna

Foto: Håkan Lundh

Speedway2021-06-22 21:16

Redan innan matchdagen visste vi att Janowski på grund av sin handskada inte skulle köra kvällens match och under förmiddagen (tisdag) fick vi reda på att Thorssell insjuknat i feber. 

Men Dackarna körde på bra ändå och höll inte alltför stort avstånd till Rospiggarna poängmässigt. I det sjunde heatet kom en femetta och man hade gjort det lika till 21-21. Sen blev det lite uppförsbacke och efter tio körda heat stod det 30-24. Men därefter kom en mycket viktig femetta. Viktiga förare var Doyle med många treor. Bogdanowicz visade kämparglöd så Teurnberg plockade in sjundeföraren istället för Van Dyck i ett av heaten. 

I tolfte heatet fick Becker en svag start och det resulterade i en femetta till hemmalaget och inför nomineringsheatet skiljde det åtta poäng.

Rospiggarna var dock det stabilare laget med fler segrar igenom 4-2-heat till exempel. Men Dackarna glänste till bitvis med femettor och försökte hålla ner siffrorna. I bortalaget måste man verkligen nämna Kai Huckenbeck som i alla sina heat dundrar in treor till sitt Upplandslag och tar flest poäng av alla. 

I två av nomineringsheaten vinner Jensen och håller segerdrömmen vid liv. Men i det femtonde tjuvstartar Doyle och segern är ett minne blott och det kan som bäst bli 3-3 i sista heatet, därmed kan Dackarna inte passera i totalställningen. Men i det sista heatet får Rospiggarna bästa möjliga start och heatet slutar 5-1 och Jakobsen gled in med enpoängaren. 

Matchen slutade 48-42 till Rospiggarna. 

Matchfakta

Rospiggarna: Kai Huckenbeck 15, Timo Lahti 11, Adrian Miedzinski 11, Kim Nilsson 6, Daniel Henderson 4, Andrej Kudriasjov. Dackarna: Jason Doyle 14, Rasmus Jensen 13, Frederik Jakobsen 8, Luke Becker 7. 

Publik: 500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!