Janowski levererade: "Upp och ner i speedway"

Mot Masarna visade Maciej Janowski sin rätta klass. 14 poäng av 15 möjliga bidrog starkt till Dackarnas överlägsna seger. "Vi körde smart idag", sa han.

Maciej Janowski tog 14 poäng för Dackarna mot Masarna.

Maciej Janowski tog 14 poäng för Dackarna mot Masarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-08 21:18

Om man ska ta det på travspråk så behövde Maciej Janowski ett lopp i kroppen på Skrotfrag Arena med Dackarna. I premiären senast mot Västervik fick han det inte att stämma. Mot Masarna på tisdagen var det som natt och dag.

– Det är så där i speedway. Det går upp och ner, sa Janowski med ett lättat leende på läpparna efter att Dackarna kört ifrån Masarna rejält och vunnit med 55–35. 

Vad var skillnaden mot senast?

– Nu hade jag hittat rätt känsla och inställningar för banan. Jag behövde förra matchen för att hitta dem igen. Jag kör ju inte alls med samma grejer som jag gjorde för två säsonger sedan här.

Janowski var även imponerad av hela lagets insats.

– Vi körde smart och fungerade väldigt bra som ett lag. Idag visade vi verkligen att det var vår hemmabana och att ingen skulle få slå oss.

Den polske stjärnan stod för en avgörande insats redan i åttonde heatet där han fick med sig Frederik Jakobsen och ordnade en "femetta" som innebar Dackeledning med 29–19. 

Janowskis enda poängtapp i matchen kom i det tionde heatet där gästerna toppade in Piotr Pawlicki som blev för svår den gången.

Polacken fick dock chans till revansch. Han gjorde då en spektakulär omkörning av Masarnas gigant Piotr Pawlicki i det sista heatet och vann det med. Det innebar att Dackarnas segermarginal drog iväg till 20 poäng.

– Det var skönt att få göra den. Jag börjar hitta de rätta spåren på banan igen.

Maciej Janowski var poängbäst i Dackarna med 14 poäng och gjorde en riktigt bra match.
Maciej Janowski var poängbäst i Dackarna med 14 poäng och gjorde en riktigt bra match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!