Janowski ny GP-ledare efter finalplatsen i Målilla

I finalen blev han sist – men Maciej Janowski har all anledning att glädjas efter GP-festen i Målilla. Dackarnas polska äss toppar nu sammandraget.

Foto:

Speedway2017-08-12 20:43

Förutom ett stopp i sitt första heat var tävlingen en stor framgång för Maciej Janowski, som med sina elva poäng i grundomgången säkrade semifinalbiljetten i lugn och ro.

- Det var en miss av mig som gjorde att jag fick stopp där men jag är nöjd med hur jag studsade tillbaka, säger Janowski.

En andraplats i semifinalen och en fjärdeplats i finalheatet senare landade Janowski på 13 poäng. Ledaren inför denna sjunde GP-tävling, Jason Doyle, lyckades inte alls på G&B Arena och stannade på fem ynka poäng. Det tackade Janowski för och leder alltså serien, fem poäng före just Doyle, med fem deltävlingar kvar i kalendern.

- Jag är jättenöjd. Såklart är det fortfarande många poäng kvar att köra men jag känner mig i bra form, säger polacken, som vann de två föregående tävlingarna.

Möjligheter till en tre-i-rad fanns alltså där, då han var med ända fram till finalen. Väl där var de två stekheta svenskarna Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren plus slutsegraren Bartosz Zmarzlik för svåra.

- Jag gläds med Bartosz, han visade upp en imponerande körning i finalen, avslutar Janowski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!