Janowskis magiska uppvisning: "Skönt att tysta de som har tvivlat"

En hemmaseger på de fem första försöken. Mot Smederna var det länge ovisst med 30–30 i paus. En grymt stark avslutning och formtoppad Maciej Janowski ordnade en skön 48–42-seger. – Vi har hittat mer rätt på banan. Vi är på gång, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Maciej Janowski var en gigant på G&B Arena och tog full pott.

Maciej Janowski var en gigant på G&B Arena och tog full pott.

Foto:

Speedway2017-07-25 20:03

Dackarna hade en tung säsongsinledning.

De hånades, sågades och parkerade långt ner i elitserietabellen.

På sistone har de börjat leverera, framför allt på bortaplan, och lyckats ta kliv uppåt i tabellen. 

Den svaga poängutdelningen på G&B Arena har dock varit ett stort frågetecken men på tisdagskvällen rätades det ut en aning.

48–42 mot ett vilt kämpande Smederna var lagets andra seger på hemmaplan för säsongen.
– Jag har full respekt för Smederna, de bjuder upp till en jättematch. Vi har hittat mer rätt på banan. Vi är på gång, säger Mikael Karlsson.
Segern satt dock långt inne eftersom det var likaläge 30–30 i paus och Dackarna ledde aldrig med mer än fyra poäng under de tio första heaten.

Smederna, som vann kvällens första reservheat med 5–1, hade inför kvällens andra heat ett psykologiskt övertag på Peter Ljung och Joel Kling. 

Men direkt efter paus fick Dackarnas reserver revansch och hela laget började leverera.

Peter Ljung ledde från start till mål men det var dock länge 3–3-läge innan Joel Kling krigade sig förbi Linus Eklöf på slutvarvet.
– Joel (Kling) är verkligen med och sätter ribban. Jag tycker att den omkörningen smittar av sig på de andra killarna. Han ville förbi och gav aldrig upp. De ser att han kan göra det och då vill de göra det också. Kan han så kan vi. Det var underbart att se, säger Mikael Karlsson.

Maciej Janowski var matchens store gigant. Han körde om två bortaförare till seger i 14:e heatet och avslutade med en heatseger i nomineringsheatet.

Denna kväll tog han full pott, 14+1 poäng.
– Det var så himla kul för honom att visa vad han kan och tysta de som har tvivlat på honom. Under den sista halvan av vårsäsongen var han vår bäste förare, säger Mikael Karlsson.

Dackarna tog hand om segern och bonuspoängen och stormar mot slutspel. Med tre matcher kvar ligger de sju poäng före Piraterna, som jagar slutspel från sin sjundeplats. 

Jerker Eriksson, lagledare i Smederna, tyckte att de förlorade mot ett bättre lag.
– Dackarna är lite bättre på inställningarna i slutet av matchen. Vi kommer iväg från start men hänger inte riktigt med ute på banan. Vi tar lite felbeslut i heat 12 och 13, det är där matchen försvinner för oss, säger Jerker Eriksson och fortsätter:
– Vi är ett jämnt och bra lag men man måste även kunna vinna avgörande heat och det har vi inte lyckats med i år. Det är därför vi inte har fler poäng. Vi saknar en riktig toppförare som till exempel Grigory Laguta. Hade vi haft honom i laget så är jag säker på att vi hade vunnit, han tar tvåsiffrigt på en sådan här bana. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!