Jättedramatik i sista omgången – polisen avbröt matchen

När Smederna hade vunnit med "bara" två poäng hemma mot Rospiggarna levde fortfarande slutspelschansen. Men med två heat kvar avbröts matchen i Motala mellan Piraterna och Indianerna. "Riktigt ruttet", säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Polisen gav inte Piraterna tillstånd att köra de två sista heaten.

Polisen gav inte Piraterna tillstånd att köra de två sista heaten.

Foto: Arkiv

Speedway2023-08-16 08:04

Det blev en kaosartad slutomgång av grundserien. Smederna hade behövt vinna med fler än åtta poäng mot Rospiggarna för att ta sig till slutspel av egen kraft. Nu blev det "bara" 46–44 och det sista hoppet var att Indianerna (som ställde upp utan flera stjärnförare) skulle vända och vinna borta mot Piraterna, något som inte var omöjligt då det stod 40–38 inför de två sista heaten.

Men efter en spänd väntan i smeddepån kom beskedet att den matchen hade avbrutits eftersom polisen inte förlängt tillståndet efter 23.00.

– Riktigt ruttet. Det är så här det varit hela säsongen, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

– Det är skrattretande. Vi hade ju en möjlighet där och man får känslan att de inte ville köra eftersom båda lagen var klara för slutspel. Tänk i hockey om de inte fått spela halva sista perioden på grund av att polistillståndet går ut eller i fotboll om någon sagt "tyvärr ni kan inte spela sista tio minuterna eftersom strålkastarna släcks", säger Smedernas sportchef Pierre Lund.  

På grund av regn i Motala startade inte matchen förrän strax innan 21. Ungefär i samma veva stod det klart att Lejonen tagit sista chansen och vunnit mot Västervik. 

Noterbart är att Smedernas tävlingsledare Mikael Bertilsson ringde polisens vakthavande befäl och fick tillståndet för att köra förlängt med två timmar, fram till midnatt, utan problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!