Jensen om femettan: "Hade varit tack och adjö annars"

När Dackarna såg ut att rasa samman helt klev de fram. Brady Kurtz och Rasmus Jensen tog "femettan" för Dackarna som kan bli skillnaden mellan himmel och helvete. "Den var jäkligt viktig. Hade vi förlorat med 16 poäng hade det varit tack och adjö. Med åtta poäng upp så lever det till returen i Målilla", sa Rasmus Jensen.

Rasmus Jensen var oerhört lättad över att det bara blev förlust med åtta poäng för Dackarna i den första kvartsfinalen mot Smederna.

Rasmus Jensen var oerhört lättad över att det bara blev förlust med åtta poäng för Dackarna i den första kvartsfinalen mot Smederna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2024-08-20 21:22

Rasmus Jensen fick ihop nio poäng totalt för Dackarna mot Smederna. Han var utan tvekan en av förarna som såg till att hoppet levet för Dackarna inför returen i Målilla nästa vecka.

Tisdagens möte i Eskilstuna såg länge ut att bli en jämn och oviss drabbning. 30–30 efter tio heat förbyttes dock ett klart övertag för Smederna.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Smederna var väldigt heta efter pausen och vi var inte alls med från start då, sa Rasmus Jensen.

Inför nomineringsheaten hade Smederna åtta poäng upp och det utökades till tolv poäng efter 14:e heatet. Då låg all press på Dackarnas Brady Kurtz och Rasmus Jensen.

Skulle de rädda laget kvar i matchen?

Om de gjorde.

En klockren "femetta" med Kurtz i täten följd av Jensen gav en för kvartsfinalserien avgörande reducering.

– Så är det. Hade vi förlorat med tolv poäng eller med hade det blivit tufft att ta igen det i returen. Nu skiljer det bara åtta poäng och det kan vi lösa. Vi har varit väldigt starka på hemmabanan och kommer att prestera mycket bättre då. Seger med minst nio poäng är det enda som gäller. Ingen av oss vill att säsongen ska ta slut redan nu.

Var du förvånad över Smedernas styrka?

– Nej, alla förare i laget var nöjda med att vi fick möta dem eftersom vi brukar köra bra på den här banan. Nu fick inte alla till det och då blev det tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!