Avslöjar orden som tände smedlaget

Smederna roffade åt sig 20 poängs marginal på de sex sista heaten. Väckarklockan? Några väl valda ord inne i omklädningsrummet. "Jag ska inte säga att jag sa: "Ni är inte tillräckligt bra", men jag ville ändå göra grabbarna lite tjuriga", säger lagledaren Jerker Eriksson.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Foto: Emma Wallskog

Speedway2022-09-20 13:17

Smederna körde länge jämnt med Rospiggarna under måndagskvällens SM-semifinal på Eskilstuna Motorstadion och nio heat in i matchen var ställningen 27 lika.

Men på de sex avslutande heaten gjorde smedlaget totalt 28–8 efter fem femettor, vann med totalt 55–35, och tog ett jättekliv mot ytterligare en SM-final.

– Det är klart att jag är glad över vinsten och att vi fick så många poäng med oss, speciellt när vi bara hade fyra poäng med oss in i pausen efter heat tio. Så det är en bra avslutning, plus 16 på de fem sista heaten. Det är ruggigt bra, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

I pausen samlade även Jerker Eriksson sitt lag inne i Smedernas omklädningsrum och nu avslöjar han även orden som gjorde att hans förare kom ut som ett helt nytt lag efter paus.

– Ibland måste jag trigga dem lite, peta lite på dem så att de blir lite tjuriga. Jag ska inte säga att jag sa: "Ni är inte tillräckligt bra", men jag ville ändå göra grabbarna lite tjuriga så att dem ville bevisa att de kan köra bättre, säger Jerker Eriksson.

Och det är inget du normalt behöver göra?

– Nej, men det är det som är bra. Då ger det lite effekt, skulle jag öppna truten hela tiden orkar ingen lyssna till slut.

Till tisdagskvällens returmöte mönstrar Smederna samma lag, vilket innebär att Joel Andersson ersätter Johannes Stark på reserven jämfört med laguppställningen som aviserades i söndags.

– Klarar vi inte av att hålla det här så förtjänar vi inte att köra final. Jag säger inte att det inte går att misslyckas, men tappar vi det här så ska vi inte köra i en SM-final, säger Jerker Eriksson.

Laguppställningar:

Rospiggarna: 1) Szymon Wozniak, 2) Victor Palovaara (riders replacement), 3) Kim Nilsson, 4) Andzejs Lebedevs, 5) Timo Lahti, 6) Tomasz Gapinski, 7) Matej Zagar.

Smederna: 1) Daniel Bewley, 2) Pontus Aspgren (riders replacement), 3) Grzegorz Zengota, 4) Robert Lambert, 5) Kacper Woryna, 6) Joel Andersson, 7) Michael Jepsen Jensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!