Jonasson belåten silvermedaljör: "Ska känna oss stolta"

Dackarna räckte inte hela vägen fram i returen av SM-finalen borta mot Lejonen. Förlusten skrevs till 106–84 och Dackarnas Tomas Jonasson försökte se det positiva efteråt. "Vi ska vara stolta över ett SM-silver. Lejonen har ett väldigt bra lag och är värdiga mästare", sa han.

Tomas Jonasson körde hem segern i det fjärde heatet som innebar att Dackarna utjämnade i finalen. Till slut vann ändå Lejonen klart efter att ha avgjort i 13:e heatet.

Tomas Jonasson körde hem segern i det fjärde heatet som innebar att Dackarna utjämnade i finalen. Till slut vann ändå Lejonen klart efter att ha avgjort i 13:e heatet.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-10-01 21:12

Tomas Jonasson kom in i Dackarnas trupp under säsongens gång och har växt med uppgiften stadigt. I tisdagens match i Gislaved var han en av få Dackeförare som presterade på och till och med över sin förmåga. 

Han var inblandad i två "femettor" på sina två första heat och såg till att tända hoppet för Målillalaget.

– Det kändes jättebra från början. Jag hakade på Ryan Douglas i mitt första heat och tog en "femetta" där. Sedan tog jag ledningen och fick med mig Andzejs Lebedevs till en ny fullträff i heat 4. Starterna stämde perfekt för mig, sa Jonasson som blev lite väl själsäker inför sitt tredje framträdande.

undefined
Tomas Jonasson var nöjd med ett SM-silver med facit i hand och en lyckad säsong i Dackarna sporrar honom att satsa vidare nästa år.

– Med facit i hand borde jag ha haft bättre koll på vem som var innanför mig där. Jag trodde att jag skulle komma iväg lika bra igen, men jag hamnade sist istället och då var det kört.

Jonasson fick tillsammans med resten av Dackarnas lag se Lejonen briljera mer och mer ju längre matchen led. Dackarna höll det till liv fram till det 13:e. Sedan var saken klar. Det stora guldjublet bröt ut bland de 6 500 i publiken.

– Det är bara att gratulera. Lejonen är grymma. De har sina vassa polacker och är inte lätta att stå emot. Vi kan känna oss stolta över att vara tvåa bakom dem.

Är du sugen på att fortsätta i Dackarna nästa säsong?

– Absolut. Jag trivs jättebra i klubben. Med ett SM-silver i bagaget känner jag självförtroende och suget att satsa vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!