Jonasson om Dackarnas storseger: "Fick kosta en ny ram"

Fyra poäng. Men ack så värdefulla. Tomas Jonasson hade en bra kväll för Dackarna. Även om han var med om en rejäl krasch. "Cykeln flög all världens väg, men jag klarade mig bra. Det fick kosta en ny ram. Det var det värt", sa Jonasson med ett leende.

Tomas Jonasson körde starkt för Dackarna och fick ihop fyra viktiga poäng.

Tomas Jonasson körde starkt för Dackarna och fick ihop fyra viktiga poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-04 07:00

Tomas Jonasson kom in i Dackarnas trupp under sommaren. Att han nu har en viktig roll i Dackelaget som är på god väg mot en ny SM-final var inget han hade räknat med när säsongen började.

– Min plan var att komma tillbaka lite lätt efter avstängningen och se om jag kunde göra en hel säsong. Jag har haft hjälp av en kille som backat upp mig hela vägen och det gör att jag känner en stor trygghet.

I tisdagens drabbning började han med två poäng och fyllde på med ytterligare en. Sedan blev det dramatiskt värre i det åttonde heatet.

– Jag kom ur startböjen som trea och var beredd att en konkurrent skulle komma bakom mig. Strategin var inte alls att bli påkörd, utan att blocka. Nu blev det en väldig smäll och jag kunde bara se cykeln flyga all världens väg. Jag klarade mig ändå bra och kunde gå ut och plocka den fjärde poängen.

Hur nöjd är du med insatsen?

– Väldigt nöjd. Alla poäng jag tar är värdefulla och det är kul att kunna bidra till laget. Jag trivs väldigt bra i gruppen.

Vad säger du om den klara segern med 14 poäng?

– Det är inte lätt att vinna här överhuvudtaget. Första tanken var att det skulle bli jättetufft. Nu när vi har skaffat oss det här utgångsläget är det superviktigt att vi tar tillvara på det, och det tror jag att vi gör. Men vi ska inte ropa hej än, säger Jonasson som först får fokusera om för slutspelsmatch med Griparna i Allsvenskan på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!