Dackarna slår ur underläge: "Har allt att vinna"

En speciell känsla. Så summerar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg stämningen inför SM-finalen mot Västervik Speedway. "Det är det här vi har jobbat för hela säsongen. Det ska bli kul och mot favorittippade Västervik har vi allt att vinna och inget att förlora", säger han.

Leon Madsen efter segern i Vojens GP i helgen.

Leon Madsen efter segern i Vojens GP i helgen.

Foto: Frank Cilius

Speedway2023-09-18 12:00

Det blir alltså ett Smålandsderby i SM-finalen i år. Att Västervik skulle vara ett av laget var många inne på inför säsongen. Teurnberg känner att hans Dackarna har smugit lite mer under radarn för många.

– De flesta experter hade Västervik som guldfavoriter inför säsongen. Vi nämndes inte lika tidigt. Jag har haft en stark tro på laget hela tiden och det känns faktiskt bra att slå ur underläge den här gången.

I fredags stod det klart att Dackarna tog in Leon Madsen som ersättare för skadade Maciej Janowski. I lördags visade Madsen toppform när han körde hem GP-segern på hemmaplan i Vojens.

– Det var förstås skönt att se Leon köra så bra. Det är riktigt tufft i GP-sammanhang så det var imponerande av honom.

Dackarna hade fyra förare till start i Vojens och i ett av heaten ställdes faktiskt Leon Madsen, Daniel Bewley, Rasmus Jensen och Andzejs Lebedevs mot varandra.

– Rasmus vann före Leon och Andzejs då, men jag var mest lättad över att alla fyra tog sig runt, säger Teurnberg som får invänta måndagskvällens tävlingar i England innan han vet om alla förare är tillgängliga.

– Brady Kurtz och Daniel Bewley tävlar där ikväll.

undefined
Mikael Teurnberg går in i SM-finalen med en speciell känsla. Det blir andra gången på tre år i klubben som han lyckas ta laget dit.

Tillbaka till SM-finalen som väntas bli ett drama över två akter. I Västervik på tisdagen gäller det för Dackarna att skaffa sig ett bra utgångsläge. 

– Västervik har 22 raka segrar på sin hemmabana och vann grundserien. Det är inget lätt nöt att knäcka. Det gäller att vi får en bra start och är med heat för heat. Vi har många förare som trivs på banan i Västervik och jag hoppas att vi ska kunna störa dem ordentligt.

Fanns det några frågetecken kring hur du skulle formera laget?

– Nej, det föll sig ganska naturligt. Det kändes bäst att sätta Leon Madsen som femma. Jag ville inte spräcka på Rasmus Jensen och Daniel Bewley som åkte tillsammans hela säsongen på plats 3 och 4. Kurtz har funkat bra som etta så han får fortsätta där. 

Dackarnas lag: 1. Brady Kurtz, 2. Andzejs Lebedevs, 3. Rasmus Jensen, 4. Dan Bewley, 5.Leon Madsen, 6. Ludvig Lindgren, 7. Filip Hjelmland.

Västerviks lag: 1) Bartosz Smektala, 2) Tai Woffinden (riders replacement), 3) Fredrik Lindgren, 4) Gleb Chugunov, 5) Mads Hansen, 6) Anton Karlsson, 7) Jacob Thorssell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!