Kan Dackarna förlänga Teurnbergs svit?

Luke Becker ut. Adam Ellis in. Det är den stora förändringen som lagledaren Mikael Teurnberg väljer att göra inför Dackarnas hemmapremiär mot Indianerna. "Det funkar inte att någon tar två poäng", säger han.

Mikael Teurnberg, till höger, väljer att ställa Luke Becker, till vänster, åt sidan på tisdag. Istället kommer Adam Ellis in.

Mikael Teurnberg, till höger, väljer att ställa Luke Becker, till vänster, åt sidan på tisdag. Istället kommer Adam Ellis in.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-05-09 19:00

Teurnberg syftar då på Luke Becker, som plockade två pinnar i premiären borta mot Piraterna. Amerikanen fick det inte alls att stämma då.

– Jag var lite osäker redan innan det, då Becker haft en svajig form, menar lagledaren, som var besviken efter premiärförlusten (46–44):

– Man hade hoppats att tävlingen skulle vara över i heat 14 och att vi hade avgjort där. Tyvärr så kunde vi inte möta upp deras förare. Det är surt att förlora och jag var jäkligt besviken efteråt.

Det får nu konsekvenser. Britten Adam Ellis får chansen på tisdag, då Dackarna kör hemmapremiär mot Indianerna från Kumla. Ellis vann det individuella brittiska mästerskapet förra året och har inlett den här säsongen bra.

– Ja, han har visat bra form ligamässigt och är en tuff förare. Han vill säkert gå in och bevisa en del nu. Jag hoppas att han kommer in med attityd och att han är hungrig, säger Mikael Teurnberg.

Vad vill du se av ditt lag mot Indianerna?

– Att vi vinner, så klart. Inställningsmässigt så tycker jag inte att det var något fel mot Piraterna senast. Alla var på tårna och det var ingen kollektiv kollaps. Vi ledde trots allt med åtta pinnar ett tag. Men det var för tunt när det väl skulle avgöras. Laget vi har bygger på jämnhet och då funkar det inte att någon tar två poäng. Reserverna kan liksom inte gå in och plocka tolv poäng. Alla måste upp i nivå.

Indianerna vann sin premiär, hemma mot Masarna, och kommer med ett starkt lag till Målilla.

– Det är ett namnkunnigt lag, som samtidigt inte är oslagbara. Det som däremot oroar lite är att många av deras förare har otroligt bra form. Holder (Chris) gör nog sin bästa säsong sedan han blev världsmästare. Fransmannen Bellego (David) har också åkt bra och alla vet vad en sån som Iversen (Niels-Kristian) kan, menar Dackarnas lagledare.

En detalj som talar för Målillalaget är att Mikael Terunberg aldrig varit med och förlorat på hemmaovalen.

– Den sviten hoppas jag att vi förlänger.

Lagen

Dackarna: 1) Brady Kurtz, 2) Adam Ellis, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Maciej Janowski, 6) Alexander Woentin, 7) Ludvig Lindgren.

Indianerna: 1) Krzysztof Kazprzak, 2) Niels-Kristian Iversen, 3) Chris Holder, 4) David Bellego, 5) Max Fricke, 6) Gustav Grahn, 7) Jonatan Grahn.

* Matchen direktrapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start kl 18:50!

Adam Ellis får debutera för Dackarna mot Indianerna.
Adam Ellis får debutera för Dackarna mot Indianerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!