Enorm finalfeber hos Dackeledaren inför avgörandet

Snart är det dags för avgörandet i Målilla om SM-bucklan i speedway där Dackarna har fyra poängs försprång mot derbyrivalen Västervik. Hos lagledare Mikael Teurnberg kliar det i fingrarna och han hoppas på en fantastisk inramning. "Stödet kommer bli vår åttonde förare, säger han.

På tisdag smäller det och Dackarna kan säkra ett nytt SM-guld. En speciell situation då man kan avgöra på hemmaplan. Mikael Teurnberg hoppas på mycket stöd.

På tisdag smäller det och Dackarna kan säkra ett nytt SM-guld. En speciell situation då man kan avgöra på hemmaplan. Mikael Teurnberg hoppas på mycket stöd.

Foto: Samuel Josefsson

Speedway2023-09-23 08:00

Efter tisdagens seger med 47-43 i den första finalen har Dackarna en liten fördel till returen hemma den 26 september. Att få behöva vänta en vecka på att köra igen är inget som Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg njuter av.

– Jag vill bara att tisdagen ska komma och det finns i bakhuvudet hela tiden när man försöker tänka på något annat. Jag hade svårt att sova efter matchen senast mot Västervik och det är mycket som snurrar i huvudet. Det är lite skräck blandade känslor, säger Teurnberg.

I Västervik var det totalt 5955 som såg den första finalen mellan Dackarna och Västervik. 

– Jag hoppas på att det blir något liknande här i Målilla som det var i Västervik. Jag hoppas på mycket folk och att det blir en fantastisk stämning. Det är en jäkla hajp just nu och man vill så gärna vinna.

Att säkra ett guld på hemmaplan har varit en stor utmaning i en rad olika sporter. 

Kommer ni lyckas hantera pressen?

– Jag tror att vi kan bli taggade av all publik. Vi kommer använda stödet som vår åttonde förare och det kommer bli stenhårt. Västervik har inte gett upp och det märks verkligen att det är final. Det är ett jäkla krigande där ute på banan och det tror jag många vill se lajv.

undefined
Mikael Teurnberg tittar över Skrotfrag Arena och han hoppas kunna springa ut på banan och fira ett guld inför alla fans.

Mikael Teurnberg har ett antal SM-guld på meritlistan som både förare och ledare. 2021 tog han Dackarna till klubbens femte guld i historien när man besegrade Smederna i finalen. Han vill bli ihågkommen i klubben och föra laget till ett nytt guldfirande på tisdag.

– Att komma tvåa är det ingen som kommer att komma ihåg. Vi och Västervik har varsin hand på bucklan och mitt jobb blir nu att ta ut laget och driva på så mycket jag kan. Det är en jäkla vilja i killarna och vi är ett sammansvetsat lag. Nu gäller det bara att pusha fram det sista. 

Om inget inträffar innan tisdagens SM-final kommer Mikael Teurnberg ställa upp med samma manskap som senast. De som kommer att få chansen att köra hem guldet blir Brady Kurtz, Andzejs Lebedevs, Rasmus Jensen, Dan Bewley, Leon Madsen, Ludvig Lindgren och Filip Hjelmland.

Hur skulle det kännas att få vinna på hemmaplan?

– Det skulle vara häftigt men det vågar man inte tänka på. Det får vi ta när vi kört alla 15 heat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!