Kaptenens uppladdning inför returen – med Jensen

De är en av ligans hetaste duo och radar upp femettor tillsammans. Jacob Thorssell och Rasmus Jensen stortrivs ihop även utanför banan. "Vi laddade upp med att se massa speedwaymatcher", sa dackekapten Thorssell efter firandet på Hejla Arena.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Dackeduon trvis ihop både på och utanför ovalen.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Dackeduon trvis ihop både på och utanför ovalen.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-29 22:23

De har verkligen funnit varandra och paråker som om de aldrig gjort något annat i hela sin karriär. 

Efter matchen i Målilla valde Thorssell/Jensen att inte sussa på ett hotell som många andra. Nej, de åkte hem till Thorssell i Åtvidaberg och la upp planerna inför den svåra returen där istället. 

– Ja, det kändes bättre. Men det var svårt att sova. Jag tror inte att jag somnade förrän vid tre-tiden i natt. Det var jobbigt att matchen slutade så sent. 

Tydligen gjorde det nu inte så mycket, trots allt. Det märktes ingen trötthet hos vare sig Thorssell eller övriga Dackeförare. 

Hur förberedde ni er för kvällens (onsdag) match?

– Vi tog en löptur på morgonen och sen tog Rasmus och jag det lugnt. Vi såg en massa speedwaymatcher hela dagen, bland annat härifrån Västervik. Det var kul att ha honom hemma hos mig. 

Att det inte blev någon femetta för duon som det brukar bli i snart sagt varje match, gjorde nog inte så mycket. Dackarna vann och kör SM-final mot Smederna nästa vecka.

– Vi hade en bra plan som vi höll oss till och det ska bli jäkligt kul att köra final igen, säger Dackekaptenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!