Karlsson om nya jobbet: "Väldigt spännande"

Rubrikernas man. Mikael Karlsson avgick i tisdags som lagledare för Vetlanda Speedway och på onsdagen presenterades han som ny grenchef för Track Racing på SVEMO.

Mikael Karlsson blir ny grenchef på SVEMO för Track Racing.

Mikael Karlsson blir ny grenchef på SVEMO för Track Racing.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-04-07 13:53

Mikael Karlsson från Målilla har en gedigen bakgrund inom speedwayen som lagledare för både Dackarna och Vetlanda Speedway. De senaste två åren har han även varit verksam som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Utöver det har han även varit delaktig i jobbet med GP-tävlingarna i Målilla och Stockholm genom åren.

Inför den kommande säsongen var han tillbaka i Vetlanda, men i tisdags gick de ut med att Mikael skulle lämna över posten till Conny Ivarsson med anledning av att han fått ett nytt jobb som inte gick att kombinera med uppdraget i Vetlanda.

På onsdagen gick Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet (SVEMO) ut med att Mikael Karlsson ska tillträda tjänsten som grenchef för Track Racing där speedway är den stora delen, men även isracing, långbana och flat track ingår.

– Det är såklart lite blandade känslor i ett sådant här läge. Det känns trist att lämna Vetlanda i det här läget och det kändes viktigt att finnas kvar som bollplank och stötta den nya lagledningen. Samtidigt känns det väldigt kul att få förtroendet att ta mig an det nya uppdraget av SVEMO som känns väldigt spännande, säger Mikael Karlsson.

Vad innebär ditt nya uppdrag?

– Det handlar om att sköta om det mesta inom svensk Track Racing. Att samordna mellan aktiva, klubbarna och förbundet, vara delaktig i utformning av regler och att ha internationella kontakter. Jag vet långt ifrån allt än, utan det får klarna lite under vägen tänker jag.

Vad fick dig att söka jobbet?

– Man kan väl säga att jag fick tips från flera håll att jag borde söka det och ju mer jag tänkte efter så insåg jag hur intressant det kunde bli. Att få förmånen att jobba med en sport som varit en så stor del av mitt liv och jag är övertygad om att jag har mycket mer att lära mig.

Mikael Karlsson företrädare på posten var Tony Olsson som är en välmeriterad ledare inom svensk speedway.

– Tony kommer att finnas kvar inom förbundet och vara till stort stöd för mig.

SVEMO:s kansli är beläget i Norrköping där Karlsson kommer vara stationerad en del.

– Jag kommer vara där ett par dagar i veckan, men utgår fortsatt från Målilla och tänker vara synlig en hel del ute på fältet på tävlingar och hos klubbar.

Karlsson kommer jobba kvar som studievägledare och biträdande rektor på Hultsfred gymnasium fram till sommaren, men påbörja sin nya tjänst den 1 maj.

Mikael Karlsson blir ny grenchef på SVEMO för Track Racing.
Mikael Karlsson blir ny grenchef på SVEMO för Track Racing.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!