Klart: Han förlänger med Västervik

Det blir en elfte säsong för Peter Ljung i Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-09-28 16:13

Det var inget svårt beslut att ta för trotjänaren.

– Jag har alltid trivts bra i klubben eftersom det har fungerat bra. Nu var det elitserien i år med lite annorlunda organisation, men det har fungerat bra. Det innebär att man alla möjligheter att göra det bra själv, säger Peter Ljung, som ser fram emot att vara delaktig i klubbens treårsplan.

Den hann alltså knappt gå en vecka sedan Västerviks säsong var över förrän Peter och klubben kom överens om en fortsättning.

– Det finns ingen anledning för mig att bjuda ut mig för känna några extra kronor. Jag har inte direkt varit i kontakt med några andra klubbar. Det har det inte funnits någon anledning till.

För egen del kan Peter se tillbaka på en bra säsong i Västervik. Han har höjt sitt snitt från 1.431 till 1,630.

– I det stora hela har det varit en bra säsong även om det har funnits några plumpar. Sedan har jag fått hoppa runt när det gäller startnumren och det är inte optimalt för egen del, men har varit bra för laget.

– Med tanke på att Nicki Pedersen var skadad i inledningen av säsongen så tog det ett tag innan vi kunde formera laget på bästa sätt. I stort sett är säsongen över för Peters del. En tävling i Kalifornien återstår där Peter ingår ett världslag som ska möta USA.

– Det blir en trevlig avslutning på säsongen, menar Peter Ljung.

Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson är självklart mycket nöjd med att Ljung har skrivit på för en elfte säsong i klubben, därav tio på raken.

"Han är en viktig första pusselbit i lagbygget inför kommande säsong och gör nu sin tionde raka säsong, totalt elva i Västerviksdressen. Peter är extremt populär bland samarbetspartners, funktionärer, publik och inte minst hos övriga förare med sitt driv och kunnande.", säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

För klubben var det självklart hög prio att komma överens med Peter i ett tidigt skede då han betyder väldigt mycket för laget både på och utanför banan.

"Säsongen han haft under 2018 var definitivt en av den bästa under hans karriär så här långt” säger Morgan Andersson.

Under sina tio säsonger i Västervik har Peter kört 181 matcher och tagit 1535 poäng. Det bara Tomasz Gollob som har lyckats ta flera poäng med sina 1881 poäng under sina tio år i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!