KLART: Talangen valde moderklubben

Talangen Anton Karlsson har bestämt sig och han blir moderklubben Västervik Speedway trogen även under 2019.

Anton Karlsson blir Västervik Speedway trogen ytterligare en säsong.

Anton Karlsson blir Västervik Speedway trogen ytterligare en säsong.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-10-08 17:12

Det var inget svårt beslut för Anton att ta när han skulle bestämma sig var han ska köra nästa år.

– När det blev klart att Piraterna ska köra i elitserien behövde jag inte fundera så mycket när Morgan Andersson hörde av sig, säger Anton Karlsson.

– Ingen annan elitserieklubb har hört av sig. Däremot har några allsvenska klubbar hört av sig, så vi får se vad de blir.

Anton kan se tillbaka på ett riktigt bra 2018 där det totalt blev 35–40 tävlingar.

Han fick debutera i elitserien och körde till sig en fast plats i laget. Han tog silver i junior-SM samt var med och tog allsvenskt guld med Piraterna.

"Efter att jag fick chansen i Elitserien i år under Västerviks första år tillbaka i högsta ligan har jag verkligen vuxit som förare och jag hoppas på att fortsätta i samma spår under 2019", säger Anton Karlsson i ett pressmeddelande.

På tolv matcher i elitserien och SM-slutspelet körde Anton in 34 poäng och det gav ett snitt på 0,895, men efter ett beslut i Svemos trackracingsektion kommer ingångsnitten för de svensklicenserade U21-förarna var låsta till 0,500 under 2019 och 2020 oavsett vilket löpande snitt förarna har kört till sig.

– Det skönt att veta att jag har det snittet de två kommande åren. Oavsett snitt hade jag dock få en plats i laget enligt Morgan, säger Anton.

I söndags tog speedwaysäsongen slut för Antons del med en division 1-match, men redan nu har planeringen inför nästa säsong påbörjats.

– Jag tar studenten till våren och efter det ska jag försöka få något kontrakt utomlands. I danska andra ligan eller i polska andra ligan, säger Anton Karlsson.

Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson säger följande om Anton Karlsson i ett pressmeddelande:

”Anton hade en grym utvecklingskurva under året och det kändes som han var redo när chansen kom för körning i Elitserien och det visade han under flertalet matcher. Vi har varit noga med att matcha Anton i lagom takt och haft en bra dialog med teamet om att vi inte ska stressa fram resultaten utan väga av tidpunkten rätt. Vi är mycket nöjda och glada att vi får vara delaktig i Antons fortsatta utveckling och det var ett självklart val då han kommer från klubbens egna led.” Därmed har Västervik klart med tre förare i dagsläget. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Peter Ljung och Mikkel Bech Jensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!