Klassiska laget äntligen tillbaka i eliten: "Så spännande"

Speedwaysporten jublar. Vargarna jublar. Det gör även eldsjälen Mats Erixon. Hans älskade Norrköpingslag är äntligen tillbaka i finrummet efter tio års väntan. "Det känns fantastiskt kul och spännande", säger lagledare Erixon till Sporten på upptaktsträffen.

Mats Erixon är lagledare för Vargarna.

Mats Erixon är lagledare för Vargarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-04-23 16:30

Snart är det dags.

Dags för premiär i Bauhausligan. Ni känner säkert igen varenda lag – utom ett då kanske! Just det, klassiska Vargarna är tillbaka.

Sju lag har blivit åtta, med allt vad det innebär.

För Mats Erixon kittlar det lite extra. Han har varit verksam i klubben i många år, varit med om toppar och dalar där just dalar varit mest träffande för klubben de senaste åren.

– Det är tio år sedan vi senast körde i högstaligan. Det har varit många tuffa år, konstaterar Erixon när han kikar sig omkring i Filmstadens lokaler i Linköping där den här upptaktsträffen äger rum.

undefined
Vargarnas Oscar Holstensson med flaggan.

Och ska vi då ta en kik på detta Varg-lag.

Hur bra är de egentligen? Kan de mäta sig med de andra? Och vad är Vargarnas styrka?

När de andra lagledarna i Bauhausligan fick säga sitt så var svaret entydigt: Vargarna kommer sist i ligan.

Erixons svar:

– Jag tror att vi kan överraska, framför allt hemma på Kråkvilan (Vargarnas omtalade och klassiska hemmabana).

Utöver hemmafördelen som den speciella banan bör ge, så lyfter han fram jämnheten som en tydlig styrka och att de slår kraftigt ur underläge.

Bland förarna märks bland andra rutinerade trion Niels-Kristian Iversen, Chris Harris och Daniel Henderson. Här finns också förre juniorstjärnan Jakub Miskowiak, startsnabbe Marcin Nowak och tidigare Dackeföraren Ludvig Lindgren.

Det är de som ska visa att alla experter har fel. Att Vargarna är bättre än vad många tror. Som det var förr i tiden när speedwaysporten introducerades i Sverige. Första lagmatchen kördes för övrigt i Norrköping 1947 och klubben som fick sitt namn efter en textilfabrik i staden, var en dominant i början på 1950-talet.

Sen har det som sagt gått i vågor.

Hur är intresset i Norrköping när ni åter ska köra i högstaligan?

– Stort. Vi märker av det tydligt. Det är en hausse och det snackas speedway på stan. Många Norrköpingsbor man träffar har sagt att de ska börja gå på speedway igen. Det är härligt, säger Erixon med ett leende.

Vad är en rimlig förväntan när det gäller publiksiffror?

– Någonstans hoppas vi på att kunna snitta på 1500-2000 åskådare. Och för oss är det perfekt att börja med de två hetaste hemmamatcherna, mot Västervik och Piraterna.

Det är inte särskilt långt kvar nu.

7 maj: Vargarna vs Västervik.

Då får vi se om de lyckas flyga högt redan i premiären hemma på Kråkvilan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!