Blandade kÀnslor för Klindt: "Möter ett jÀttebra lag"

Nicolai Klindt var lite nöjd men mest besviken efter Dackarnas förlust mot Lejonen med 49–41. "Jag vann mina tvĂ„ första heat vĂ€ldigt lĂ€tt, men sedan Ă€ndrades banan helt. Ingen kan vara nöjd med att förlora med Ă„tta poĂ€ng, men chansen finns i returen pĂ„ hemmaplan", sa han.

Nicolai Klindt bidrog med Ätta poÀng för Dackarna mot Lejonen.

Nicolai Klindt bidrog med Ätta poÀng för Dackarna mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-14 21:52

Det sÄg ut att kunna bli en bra kvÀll i Gislaved för Dackarna i allmÀnhet och Nicolai Klindt i synnerhet. Den formstarke dansken inledde med tvÄ imponerande segrar och sÄg oslagbar ut ett tag. Han fick en fin start, precis som hela MÄlillalaget.

– Det kĂ€ndes vĂ€ldigt bra i mina första heat, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Det blev vĂ€ldigt mycket luft ner till motstĂ„ndarna bĂ„da gĂ„ngerna. TyvĂ€rr sĂ„ Ă€ndrade banan karaktĂ€r helt sedan och blev vĂ€ldigt hal. Det var nĂ€stan omöjligt att köra om dĂ„ och jag fick inte till starterna alls, sĂ€ger dansken efter matchen i Gislaved.

Efter sex poÀng pÄ tvÄ heat avslutade Nicolai Klindt med endast tvÄ pÄ sina tre sista.

– Det kĂ€ndes lite bĂ€ttre Ă„kmĂ€ssigt i mitt sista heat. Totalt sett kĂ€nns det tungt att förlora med Ă„tta poĂ€ng nĂ€r vi ledde med sex ett tag. Samtidigt möter vi ett lag med mĂ„nga toppförare som Ă€r vĂ€ldigt svĂ„rt att slĂ„.

Vad tror du om era chanser i returen?

– Vi Ă€r vĂ€ldigt starka hemma i MĂ„lilla sĂ„ slaget Ă€r inte förlorat Ă€n. Det hade kĂ€nts lite bĂ€ttre om det bara hade varit fyra eller sex poĂ€ng upp, men det Ă€r absolut inte kört, sĂ€ger Klindt och fortsĂ€tter:

– Ingen kan vara nöjd med att förlora med Ă„tta poĂ€ng, men chansen finns i returen pĂ„ hemmaplan.

Nicolai Klindt glÀnste med tvÄ raka heatsegrar för Dackarna, men fick inte till det sedan.
Nicolai Klindt glÀnste med tvÄ raka heatsegrar för Dackarna, men fick inte till det sedan.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!