Kling: "Jag ville till Gdansk"

Han slÀngdes in i hetluften i Lublin i höstas. Nu har Joel Kling klart med körning i Polen 2019. "Jag har hört mycket positivt om Gdansk", sÀger Virserumssonen.

Joel Kling Àr klar för polska Gdansk.

Joel Kling Àr klar för polska Gdansk.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-11-07 10:02

Joel Kling hade ett starkt 2018. Nu laddar han batterierna för ett nytt, kanske Ànnu mer framgÄngsrikt, 2019. Sedan tidigare Àr det klart att han fortsÀtter köra i silverlaget Dackarna. Nu kan han ocksÄ bocka av Gdansk i polska andraligan. Och mer...

– Tanken Ă€r att jag ska köra i tre klubbar. Det stĂ„r mellan en engelsk klubb och körning i Allsvenskan. Det Ă€r inte klart Ă€n, sĂ€ger Joel Kling pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n Skavsta flygplats och besöket i Polen.

– Det Ă€r jĂ€kligt smidigt att ta flyget, istĂ€llet för att Ă„ka fĂ€rja i tio timmar.

Gdansk, vad vet du?

– Jag har hört mycket gott om klubben. Dessutom Ă€r det smidigt att ta sig dit. Det Ă€r inte sĂ„ lĂ„ngt. Jag slipper lĂ„nga bilresor som nĂ€r jag körde i Lublin.

Vilka kör mer i laget?

– Mikkel Bech Jensen Ă€r kapten. Sedan kör Ă€ven tvĂ„ dackeförare i laget, Kacper Gomolski och Jacob Thorsell. Det Ă€r kanon att ha dem dĂ€r. Dessutom Ă€r det nĂ„gra polska juniorer.

SÀsongen Àr över. Vad hÀnder nu?

– Jag kör pĂ„ med fysisk trĂ€ning och förbereder mig sĂ„ bra jag kan inför nĂ€sta sĂ€song. Sedan handlar det om att hĂ„lla kontakten med mina samarbetspartners och förhoppningsvis Ă€ven knyta nya till nĂ€sta Ă„r.

Det gick bra 2018. Vad tog du för lÀrdom av sÀsongen?

– Mycket. Jag tycker att jag lĂ€rde mig vĂ€ldigt mycket. Jag fick förmĂ„nen att delta i Par-VM med Fredrik Lindgren och Antonio (LindbĂ€ck). Vi har alla elitseriematcher ocksĂ„, dĂ€r jag fick massor av tips av storstjĂ€rnorna. Jag kĂ€nner att jag utvecklades som förare och tog ytterligare kliv.

Gör du nÄgra förÀndringar i maskinparken?

– Ja, det blir det. Jag kommer att bestĂ€lla en ny motor. Jag tycker dessutom det Ă€r roligt att hĂ„lla pĂ„ att pyssla med grejerna i garaget.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om