Kling missade finalplats i JVM

Under söndagen kördes den andra deltävlingen i JVM i speedway. Tävlingen hölls den här gången i polska Leszno och Dackarnas Joel Kling fanns återigen med bland de startande.

Joel Kling tog åtta poäng i den andra deltävlingen av JVM i speedway.

Joel Kling tog åtta poäng i den andra deltävlingen av JVM i speedway.

Foto: Haris Dreco

Speedway2018-07-23 09:15

Dackarnas Joel Kling ersatte även den här gången den skadade ryssen Gleb Chugunov i junior-VM i speedway. Men Kling hade ingen kväll han kommer att komma ihåg i Leszno under söndagen. Efter att ha inlett med en heatseger och gjort två starka heat efter det slutade dackeföraren på åtta poäng, vilket räckte för en semifinal. Väl där blev det en sistaplats och en missad finalplats. Efter två deltävlingar har han nu 14 poäng totalt.

Frederik Jakobsen, som nyligen anslutit till Dackarna i stället för Kacper Gomolski, hade inte heller någon drömkväll och tog bara fem poäng under tävlingen. Dansken står på 16 poäng totalt.

Vetlanda Speedways Filip Hjelmland fanns också han med på söndagen. För honom slutade deltävling två med fem poäng men han har bara nio poäng totalt.

Annars var det här Maksym Drabiks stora kväll. Polacken hade stor show och tog 21 poäng av 21 möjliga, vilket nu betyder att han leder JVM med 41 poäng. Tvåan, Bartosz Smektala, ligger på 35 poäng.

Den sista och avgörande deltävlingen körs i Pardubice i Tjeckien den 28:e september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!