Kling: "Slåss om förstaplatsen"

På fredag börjar JVM i Lettland. Förutom Filip Hjelmland kommer nu ännu en svensk till start. Dackarnas Joel Kling kallas in, efter en skada på Chugunov.

Dackeföraren Joel Kling kallas in till JVM i Lettland.

Dackeföraren Joel Kling kallas in till JVM i Lettland.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2018-06-26 16:23

Rospiggarnas ryska supertalang Gleb Chugunov är skadad och kommer inte att delta i premiären av JVM som körs på fredag i Daugapvils, Lettland. Nu får Dackarnas Joel Kling ta hans plats i stället.

– Det känns skoj och skönt att få vara med, säger Joel Kling.

Kling gick inte vidare från kvalet till JVM och valdes inte heller som wildcard. Wildcard-platsen gick i stället till landsmannen Filip Hjelmland, men Kling vill visa att det var han som skulle ha den platsen från början.

– Jag går in med inställningen att visa att de valde fel kille och att jag själv skulle haft platsen. Jag bryr mig inte om vilka som kommer till start utan jag vill slåss om förstaplatsen, säger han.

JVM innehåller tre deltävlingar där den första körs nu på fredag. Kling reser till Lettland på torsdag natt och kommer preliminärt medverka i den första deltävlingen, sedan återstår det att se hur länge Chugunov blir borta.

– Vi får se hur många jag får köra. Det beror på hans (Chugunovs) läkningstid och jag kör så länge han är borta, säger Kling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!