Jakobsen efter kraschen: "Inga brutna ben"

Dackarnas Frederik Jakobsen kraschade otäckt redan i det första heatet i kvartsfinalreturen mot Indianerna i tisdags. Lagledaren Mikael Teurnberg berättar att det inte ska vara någon fara med dansken. "Han kan köra i semifinalen på tisdag".

Frederik Jakobsen, i blå hjälm, kraschade rejält. Även Maciej Janowski och Andreas Lyager var inblandade.

Frederik Jakobsen, i blå hjälm, kraschade rejält. Även Maciej Janowski och Andreas Lyager var inblandade.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-07 12:57

Det var i utgången på det andra varvet i det allra första heatet som olyckan var framme. Jakobsen och Maciej Janowski var på väg mot en femetta, när Jakobsens cykel fick för mycket sladd in i en sväng. Då tog det tvärstopp för Dackarnas dansk. Janowski och Indianernas Andreas Lyager hann inte väja, utan kraschade också.

Jakobsen körde inte något mer på hela kvällen, utan fick åka in för att röntgas sent under kvällen. 

– Jag pratade med honom i morse och han mår efter omständigheterna bra, förklarar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg på onsdagseftermiddagen och fortsätter:

– Han åkte in och röntgades och det visade inga frakturer, så det är skönt. Nu får han vila några dagar och sen är han "fit for fight" igen. Det ska inte vara några problem att köra semifinalen på tisdag.

Trodde du att det var värre än det var när du såg kraschen?

– Nja, man har blivit lurad så många gånger. Jag har varit med länge och sett mycket. Ibland har förare åkt rätt in i staketet och sen bara gått därifrån. Men nej, Frederik kände sig lite stel i nacken efteråt bara och vi tog inga risker. 

På sin Facebook-sida skriver Jakobsen själv följande:

"Röntgades sent på kvällen och lyckligtvis visade det inga brutna ben runt nacken men jag är väldigt öm och har en liten hjärnskakning.", skriver Jakobsen, som inte kommer köra i Danmark under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!