Lag-VM blev en succé – oklart om klubben ställer upp igen

Det är dagen efter dagen. Dagen efter då Sverige gått vidare till final i lag–VM. Rune Nilsson i WMSK kan pusta ut och summera ett väl genomfört arrangemang. – Det är otroligt mycket jobb. Man har ingen aning om hur mycket det är om man inte hållit på med det, säger Rune

WMSK kan summera ett lyckat lag-VM. Foto: Michael Nordin

WMSK kan summera ett lyckat lag-VM. Foto: Michael Nordin

Foto:

Speedway2017-07-05 17:00

Rune menar att man som arrangerande förening fått mycket beröm för hur man lotsat nationerna, förarna och media genom tävlingen. Det är dock en sak som grämer honom en aning.

– Publiksiffran är för låg. Det kom 3024 personer och jag kan tycka att det borde vara minst 1000 till.

För WMSK är arrangemanget en, om än liten, plusaffär. Sägas ska att de slutgiltiga siffrorna ännu inte är fastställda.
– Vi får provision på biljetterna och matchprogrammen men det som gör att vi går plus är kioskförsäljningen som tillfaller oss helt, berättar Rune.

Efter tävlingen var jurydomaren framme och berömde Rune och hans medarbetare.
– Det är det högsta betyget, att få det från FIM (internationella motorsportförbundet) betyder att vi gjort det mycket bra.

Kan ni tänka er att stå som värd för nästa års tävling?
– Det har vi inte diskuterat ännu. Det är mycket jobb för en förhållandevis liten peng så vi får fundera på om vi vill fortsätta eller lägga den energin på något annat.

Rune låter meddela att klubben (både aktiebolaget och föreningen) mår bra och att man inte ”sysslar med pengar man inte har, som andra klubbar gör” – men något beslut om framtiden, vid en eventuell seger i Allsvenskan, är inte taget.
– Det tar vi den dagen, och det beslutet tas av styrelsen i samråd med lagledare. Vi har inte vunnit serien än, det är mycket kvar, avslutar Rune.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!