Lagkaptenen chockad: "Känns som benen sparkas undan"

Att Vetlanda Speedway drar sig ur Bauhaus-ligan i år kom som en stor chock för Mariannelundskillen Filip Hjelmland, som också utsågs till ny lagkapten för klubben inför säsongen. "Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle bli så här illa", suckar han.

Vetlandas Filip Hjelmland reagerar starkt på att klubben forsätts i konkurs och drar sig ur Bauhaus-ligan.

Vetlandas Filip Hjelmland reagerar starkt på att klubben forsätts i konkurs och drar sig ur Bauhaus-ligan.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-03-31 13:51

Det kom lite som en chock vid lunchtid på torsdagen. Vetlanda Speedway försätts i konkurs och drar sig ur den svenska högstaligan i speedway i år. 

Även Filip Hjelmland är överraskad. När Vimmerby Tidning når honom är han nere i Polen och förbereder sig för säsongen med sitt polska lag. 

– Det är tragiskt. Jag fick beskedet från klubben i morse och är väldigt chockad. Man har gått och laddat i en hel försäsong och allt man byggt upp raseras nu. Det känns som benen sparkas undan, säger en märkbart tagen 23-åring.

Bakgrunden till allt ligger i de stora ekonomiska problem som Vetlanda Speedway dragits med. Mellan år 2015 och 2021 har Vetlanda Speedway AB gjort en total förlust på över elva miljoner kronor.

– Klubben har ju haft ekonomiska problem, vilket man vetat om. De som är med och styr har ändå hela tiden sagt att det varit under kontroll. Jag och övriga som ska köra har bara försökt fokusera på vår speedway. Men jag kunde aldrig tänka mig att det skulle bli så här illa, suckar Hjelmland och tillägger:

– Det är en jäkla chock. Jag är väldigt besviken och skärrad nu.

För hans egen del var det här säsongen då han verkligen skulle få axla ett stort ansvar.

– Ja, det var den planen man fick från klubben och därför har jag försökt göra mig redo på bästa möjliga sätt. Att få det här beskedet nu är ett tungt slag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!