Klar förlust för Dackarna: "Har lite att fundera över"

Tre poäng stod på spel. Det blev bara en. Dackarna föll klart hemma mot Piraterna. "Det här var kanske något av ett uppvaknande för oss", säger lagledaren Mikael Teurnberg efteråt.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i samspråk med Andzej Lenedevs.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i samspråk med Andzej Lenedevs.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-20 21:11

Ett Dackarna i superform var förhandsfavoriter till både segern och bonuspoängen i tisdagens hemmamatch mot Piraterna. 

Lagledaren Mikael Teurnberg hade däremot inför flaggat för att Piraterna kan ställa till med problem.

Så blev det också. Dackarna hade till en början oerhört svårt att matcha gästernas förare i starterna och förlorade fyra av de fem första heaten.

– Vi hade dåliga starter där i början. Det är man besviken över och det kostade oss matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

undefined
Dackarna hade stora problem att vara med från start.

Första poängövertaget för hemmalaget kom i heat sex, då man tog en 4–2-seger. Dackarna såg ut att skapa rejäl spänning när man dessutom tog kvällens första femetta i heat åtta. Tyvärr för deras del replikerade Piraterna med en femetta i sin tur, i heat nio.

– När andra lag har en bra dag, samtidigt som vi inte riktigt kommer upp i nivå, så blir det så här, menar Teurnberg.

Hemmalaget kom aldrig närmare än fyra poängs underläge och tappade sedan mot slutet. Piraterna vann till slut välförtjänt med 48–42. Bonuspoängen stannade trots det i Målilla, eftersom Dackarna vann det första mötet lagen emellan med 53–37.

– Det här är kanske något av ett uppvaknande för oss. Visst, det har runnit på bra innan det här, men det fattas ytterligare en gubbe. Nu har det funkat jättebra i tidigare matcher, men när inte alla levererar så finns det ingen att plocka in där bakom. Det räcker liksom med att en av våra fyra toppförare inte riktigt levererar, så blir vi sårbara, säger Mikael Teurnberg.

En av få ljusglimtar i hemmalaget var britten Daniel Bewley, som hade en trög start i sina två första heat men som verkligen fick upp farten och tog fyra raka heatsegrar.

– Han fortsätter att leverera toppkörning. Det är roligt att se, berömmer lagledaren.

Dackarnas nästa match är först den 4 juli, borta mot Lejonen.

– Jag har lite att fundera över tills dess. Det börjar ju dra ihop sig nu och det är inte mycket kvar av grundserien. Det är bara fem matcher kvar, där vi bland annat har dubbelmöte med Lejonen.

Förarpoäng Dackarna: Daniel Bewley 13, Rasmus Jensen 9, Andzejs Lebedevs 6, Maciej Janowski 4, Filip Hjelmland 4, Ludvig Lindgren 4, Noel Wahlqvist 2.

undefined
Piraterna körde ifrån Dackarna.
Publik på Skrotfrg Arena.
Publik på Skrotfrg Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!