Lagledaren: "Extremaste tävlingsmänniskan jag stött på"

Dackarnas trupp till säsongen 2021 är spikad. Sporten tog ett snack med lagledaren Mikael Teurnberg och bad honom beskriva varje förare i truppen.

"Jag känner mig väldigt nöjd", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg om truppen.

"Jag känner mig väldigt nöjd", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg om truppen.

Foto: Kollage/Arkiv

Speedway2021-01-23 18:45

Den 4 maj går startskottet för speedway-säsongen 2021. Då kör Dackarna hemma mot Västervik i ett hett derby. Laget från Målilla gjorde i mitten på januari klart med världsföraren Jason Doyle, som också blev siste man in i truppen. Här tycker lagledaren Mikael Teurnberg till om varje förare som ingår i Dackarnas lag:

Jacob Thorssell, 27 år (Sverige)

Kommentar: "Jag känner Jacob bra och han har enorma tekniska kvaliteter. Han ska bara få det sista att klicka för att ta det där nästa steget, vilket är GP-serien. Jag utgår från att han är tillgänglig till varje match, om han inte är skadad. En oerhört duktig förare. Även tagit två raka individuella SM-guld."

Frederik Jakobsen, 22 (Danmark)

Kommentar: "Honom har jag följt på håll och haft bra connection med hans pappa, så jag har sett mycket av det han gjort i bland annat Polen. Där har han kört enormt bra, nästan bättre än vad han kört i Sverige. En tuff förare med en väldig kapacitet och som är professionell i allt han gör. Han har ett tydligt mål med sin speedway."

Rasmus Jensen, 27 (Danmark)

Kommentar: "En kille som jag aldrig haft som förare i mitt lag, men har tagit enorma steg. Han var väldigt lovande som ung men det blev liksom inget av det. Sen bestämde han sig för att satsa ordentligt och då small det till. Det är lite av en 'late bloomer' och jag tror inte vi har sett det bästa av honom ännu. Jag hoppas mycket på honom."

Kevin Wölbert, 31 (Tyskland)

Kommentar: "Var skriven i Dackarna även förra säsongen. Det är en tysk med bra maskinmaterial som kommer att vara med och fajtas om platserna ett till fem. Han har kört bra i Gislaved (Lejonen) och är en stadig och säker förare på den positionen."

Maciej Janowski, 29 (Polen)

Kommentar: "Yppersta världsklass. Är teknisk och startsnabb som sjutton och gör nästan aldrig en dålig tävling. Han håller absolut högsta nivå och har ju visat vad han kan i GP-tävlingarna. Samtidigt är han en väldigt ödmjuk kille."

Luke Becker, 21 (USA)

Kommentar: "Becker är en ung amerikan som inte körde så mycket under 2020 men som var på gång 2019. En väldigt lovande och spännande framtidsförare. Ibland måste man chansa lite och inte bara gå på de säkra korten. Med honom kan det smälla till och han vill åka så mycket det bara går."

Tero Aarnio, 36 (Finland)

Kommentar: "Vi har varit tydliga med att han är en ren back-up. Det är en sån man kan ringa nu och så står han i Målilla imorgon. Han är väldigt pålitlig. Just nu är han inte med i någon startsjua men det kan ändras. Han har haft en sen utveckling i sin speedway men kan alla banor i Sverige. En sån kille kan gå ut och spöa vem som helst på en bra dag."

Jason Doyle, 35 (Australien)

Kommentar: "Precis som Janowski så är Doyle en världsförare. Jag känner honom oerhört bra sen tiden i Rospiggarna och vi hade tre fantastiska år med bland annat SM-guld. Han ger 100 procent i alla lägen och är en riktig 'killer', oavsett vad det gäller. Han är inte rädd att sticka in framhjulet. Det är den extremaste tävlingsmänniskan jag stött på någonsin, i alla lägen."

Förare med 0,500 i snitt: 

Maksymilian Bogdanowicz, 22 (Sverige)

Kommentar: "Är född i Sverige men har en polsk pappa. Han bor i Malmö och har kört för Lejonen i några år. Han fanns tillgänglig och är den som just nu går in på sjätteplatsen. Han har en hög kapacitet och är väldigt laddad för den här säsongen."

Theo Johansson (16), Avon Van Dyck (18) och Sammy Van Dyck (15):

Kommentar: "Tre killar som ligger och flåsar där bakom. Jag har varit tydlig med att vi inte kommer hålla på och turas om, utan den som är bäst får vara med. Alla tre har lokal förankring och man vet aldrig hur det blir med så unga killar, utvecklingen kan gå jättefort. Det ska bli jättespännande att jobba med dem och jag tror att de mår bra av att konkurrera med varandra."

Mikael Teurnberg sammanfattar lagbygget:

– Jag känner mig väldigt nöjd. Vi har inte haft någon panik utan har tagit det pusselbit för pusselbit. Samtidigt går det aldrig att vara säker på vad som händer, med skador och så vidare. Jag tycker ändå att vi har ett bra lag med nyttig konkurrens.

Är det SM-guld som gäller för Dackarna 2021?

– Ja, absolut. Men det kommer inte på beställning. Jag har inte kommit ner hit för att bara göra en bra säsong, utan jag vill vinna. Det är guld som är tanken och det är det som triggar mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!