Teurnberg kan pusta ut – men mycket jobb återstår

Mikael Teurnberg har lett Dackarna till SM-final för andra gången. Det stod klart efter att laget besegrat Lejonen i semifinalreturen på tisdagskvällen. "Jag väntar med att fira utan pustar ut och börjar jobbet mot finalen. För visst hade det varit kul att lyfta pokalen igen", sa Teurnberg.

Mikael Teurnberg följer nervöst det 13:e heatet där Dackarna till slut tog en "femetta" och säkrade finalplatsen.

Mikael Teurnberg följer nervöst det 13:e heatet där Dackarna till slut tog en "femetta" och säkrade finalplatsen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-12 21:57

Dackarna hade länge ett bastant grepp om den andra semifinalen mot Lejonen. Lagledare Teurnberg vågade inte pusta ut förrän det var helt klart matematiskt.

– Det var viktigt att vi fick en bra start. Ett tag hade vi 14 poäng upp och då kändes det stabilt. Sedan tog de en "femetta" och knappade in. Till slut visade laget sin styrka och det var oerhört skönt när vi säkrade finalplatsen redan med två heat kvar, sa Teurnberg som själv var återhållsam med firandet.

– Jag kan inte unna mig själv att njuta än. Det enda som finns i tankarna är finalen. Jag är kanske lite tråkig på det viset.

undefined
Daniel Bewley och Filip Hjelmland tar emot fansens kärlek efter segern mot Lejonen.

Samtidigt är det lätt att förstå att lagledaren har en del att fundera på inför första SM-finalen mot Västervik kommande tisdag.

– Det är mycket tankar kring hur jag ska göra inför finalen. Ikväll visade laget att de klarar att åka bra med Riders Replacement och täcka upp för Maciej Janowski på det viset. Samtidigt är det riskabelt att inte jobba på andra alternativ. Får vi en skada på en till förare med kort varsel är vi riktigt illa ute.

Vad finns det för alternativ?

– Vi har Sam Masters i truppen, men han har inte kört alls i Sverige den här säsongen. Däremot har han kört bra i England och visat prov på en imponerande startsnabbhet där. Sedan har jag börjat höra mig för bland andra tänkbara ersättare, men problemet är att det inte finns så många att välja på.

Vet du något mer om Janowskis status?

– Nej, det får visa sig under veckans gång.

Oavsett hur Teurnberg formerar laget så väntar en häftig SM-final mot lokalrivalen Västervik i två akter med start på tisdag.

Hur ser du på era möjligheter där?

– Det kommer att bli otroligt jämnt. Vi ska gör allt vi kan för att få lyfta pokalen igen. Det hade varit otroligt kul att få göra det. Samtidigt måste Västervik ses som favoriter på förhand.

Finalmotståndaren Västervik höll undan säkert mot Rospiggarna i en utdragen match i Hallstavik. Efter tävlingen meddelade lagledaren Morgan Andersson att Västervik väljer att inleda SM-finalen på hemmaplan kommande tisdag.

– I och med att vi har den skadan vi har på Tai Woffinden så slår vi lite i underläge. Då hoppas vi att det ska vara en fördel att få åka på ett resultat i andra finalen, sa Morgan Andersson.

undefined
Brady Kurtz och Rasmus Jensen firar Dackarnas finalplats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!