Lagledaren sätter press på Dackarna: "Underpresterat"

Slutspel eller inte? Efter tisdagens direkt avgörande match i Målilla vet vi. Bortalaget Piraterna har dock inför ödesmatchen mot Dackarna drabbats av ännu en skada.

Mikael Teurnberg mot Daniel Davidsson. Dackarna mot Piraterna. På tisdag kväll avgörs vilket av lagen som tar sig till slutspel – och vilka som får se sin säsong ta slut.

Mikael Teurnberg mot Daniel Davidsson. Dackarna mot Piraterna. På tisdag kväll avgörs vilket av lagen som tar sig till slutspel – och vilka som får se sin säsong ta slut.

Foto: Haris Dreco/Filip Gustafsson

Speedway2022-08-22 20:30

Det var i lördags som Piraternas viktige tjeck Vaclav Milik kraschade ordentligt i sitt första heat i GP-challenge, den avgörande omgången. Redan där var det färdigkört för Milik för kvällen.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson vill inte säga om Milik nu kör mot Dackarna eller inte.

– Han är anmäld och tilltänkt att köra, men om han inte kan det blir det någon annan. Jag vet inte, säger Davidsson hemlighetsfullt.

Piraterna har tre alternativ. Antingen kör Milik, eller kallas det in ersättare, eller så körs det riders replacement.

– Vi har allt att vinna och inget att förlora. Det är det som talar för oss. All press ligger på Dackarna som haft bekymmer och underpresterat i år. Sett till trupp ska de inte ligga två poäng bakom oss inför sista omgången. Det är ingen som förväntar sig att vi ska klara det här, menar Daniel Davidsson.

Inför sista grundseriematchen på Skrotfrag arena gäller detta: Om Dackarna vinner med mer än två poäng tar sig Målillalaget till slutspel. Vid Dackeseger med två poäng väntar ett omkörningsheat om den helt avgörande bonuspoängen. Vinnaren i det heatet skulle i så fall köra sitt lag till slutspel. Vid oavgjort eller Piratseger tar sig Piraterna till slutspel.

Piraterna har förlorat årets alla sex bortamatcher klart och är kraftig underdog.

– Vi har gjort bra hemmamatcher och haft bra laddning en längre tid. Det blir en häftig match där allt avgörs. Jag hoppas på ett stort och starkt publikstöd. Det är viktigt att vi kommer igång direkt i matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

I Dackarna är GP-stjärnan Maciej Janowski tillbaka i startsjuan. Nicolai Klindt kommer in i stället för Filip Hjelmland.

– Som det ser ut nu slåss Klindt och Hjelmland om den platsen tillsammans med Viktor Trofimov. Klindt har åkt bra i England på slutet och vi vill testa honom nu, säger Teurnberg.

Piraterna kommer att ha en full busslast supportrar med sig.

– Vi har ett bra läge ändå, tycker Daniel Davidsson.

Matchen liverapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18.50.

Dackarna: 1. Rasmus Jensen, 2. Jacob Thorssell, 3. Frederik Jakobsen, 4. Maciej Janowski, 5. Brady Kurtz, 6. Nicolai Klindt, 7. Ludvig Lindgren.

Piraterna: 1. Piotr Pawlicki, 2. Vaclav Milik, 3. Grzegorz Walasek, 4. Luke Becker, 5. Oskar Fajfer, 6. Rasmus Broberg, 7. Jonathan Ejnermark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!