Lagledaren: "Kommer bli små marginaler"

Efter två veckors väntan är det nu dags för SM-final i speedway. Enligt "PK", lagledare i Dackarna, kommer det bli en riktig nagelbitare.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson tror det blir en jämn final.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson tror det blir en jämn final.

Foto: Arkivbild

Speedway2019-09-24 06:00

 – Jag tror det kommer bli små marginaler i båda matcherna. Det skulle förvåna mig mycket om något av lagen vinner stort i någon match, säger Peter Karlsson.  

Dackarna har perfekta förutsättningar inför dubbelmötet med Smederna. 

 – Det är helt skadefritt, och det kanske är synd att säga att vi är utvilade, men ingen tävlar idag i alla fall. Två veckor har gått sedan semifinalen och nu är vi rejält laddade för final. Jag är nöjd med hur det ser ut, säger Peter Karlsson kvällen innan första finalmatchen. 

Den körs i Eskilstuna. Förra gången Dackarna var där vann de stort med 55-35. 

 – Ja, vi vann där stort, men vi fick torsk på hemmabana. Jag tror inte man ska dra för stora växlar av de tidigare resultaten, utan det kommer nog vara tajt. 

Lagledaren utvecklar sitt resonemang:

 – Smederna är dubbla svenska mästare. Det är så klart en kvalificerad motståndare. Jag tror det blir jämnt både första och andra dagen. Det kommer krävas tur och bra insatser från samtliga för att kunna dra längsta stråt. Vi måste köra bra som lag och vara på topp för att vinna. 

Är det någon skillnad i en sån här match jämfört med en vanlig seriematch?

Alltså förutsättningarna är ju detsamma, men det är klart att det känns lite extra. Alla vet att det är final. Mycket står på spel och det blir lite extra nerver och puls. Jag tyckte det märktes redan i semifinalen. 

Senaste gången Dackarna vann SM-guld var 2007. De har varit nära många gånger efter det, bland annat förra året då de föll mot just Smederna i finalen. Nu har de en fin möjlighet att ta guldet. 

 – Det skulle betyda mycket för klubben. De har jobbat hårt och länge för det här. Det har ju varit nära flera gånger också. Självklart skulle det vara jättestort om vi lyckas, men jobbet återstår fortfarande att göra så vi får se efteråt hur stort det är, säger Karlsson. 

Att matcherna körs dagen efter varandra tycker Peter Karlsson är positivt för stämningen. 

 – Det skapar bra puls och tryck i finalen. Om man skulle välja tycker jag egentligen att semifinalen borde köras två dagar i rad också, säger "PK". 

Kanske kan den extra pulsen som skapas locka fler publik. Dackarnas lagledare hoppas på folkfest i hemmamatchen. 

 – Sportsligt spelar det ju ingen roll, men det vore trevligt med mycket publik och härlig inramning. Det vore kul om det kommer åtminstone 5000. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!