Lagledaren om att han tilldömdes böter

En poäng borta mot seriefavoriten i premiären. Självklart var lagledaren Morgan Andersson nöjd efteråt.

Morgan Andersson tillsammans med kollegan Christan Karlsson.

Morgan Andersson tillsammans med kollegan Christan Karlsson.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-01 22:13

Efter nio heat var det inte mycket som talade för Västervik Speedway borta mot Dackarna eftersom underläget var åtta poäng, 23–31. Tack vare en stark avslutning såg Västervik till att få med sig en poäng hem sedan länsderbyt slutat 45–45.

Både i tionde och elfte heatet toppade Västervik. Första toppningen slutade 3–3 medan Västervik vann det andra toppningsförsöket som slutade 4–2.

– Det handlade om att stoppa blödningen. Vi hade ett starkt par emot oss, säger Morgan Andersson angående att det tionde heatet slutade 3–3.

Efter matchen hyllade lagledaren kollektivet, förare samt mekanikerna.

– Det var starkt jobbat av samtliga i depån. Vi hittade rätt med inställningarna eftersom banan ändrade sig kraftigt efter det tionde heatet. Längden på banan blev säkert längre med 30–40 meter per varv.

Inför det 15:e och sista heatet var underläget fyra poäng, 40–44, och det krävdes alltså en femetta av Pawel Przedpelski och Artem Laguta mot Rasmus Jensen och Jacob Thorssell. Det blev precis så eftersom Przedpelski vann före Laguta, men det var inte utan dramatik.

– Det hade jag lite på känn, men det var viktigt att vi lyckades köra 3–3 i det 14:e heatet när de hade chansen att avgöra. Både Pawel och Artem svarade för bra insatser.

Dramatiken uppstod innan starten på grund av att Przedpelski hade fått på sig fel färg på hjälmen. Istället för gul hade han vit.

Västervik hann byta färg på huvan i och med att domaren Krister Gardell stoppade två-minutersregeln och utdömde 1 000 kronor i böter till Morgan Andersson.

– Det blev en kommunikationsmiss, men jag tar böterna utan problem. 

När Morgan Andersson summerar matchen är han mycket nöjd med att få med sig poäng från premiärmatchen.

– I det läget vi är så är det starkt att ta poäng borta mot seriefavoriten samtidigt som det var första gången som Vadim Tarasenko och Jaimon Lidsey körde i Målilla. Det här känns som en seger för oss.

Pawel Przedpelski och Artem Laguta i ledning i det 15:e heatet före Rasmus Jensen.
Pawel Przedpelski och Artem Laguta i ledning i det 15:e heatet före Rasmus Jensen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!