Lagledaren upprörd över att inte kunna ha med stjärnan

När Västervik Speedway tar emot Lejonen för att få revansch tvingas laget göra det utan formstarke Artem Laguta. "Jag är måttligt road", säger en irriterad Morgan Andersson.

Morgan Andersson är inte ett dugg nöjd över hur BSI har hanterat schemaläggningen av lastningen till nästa GP, vilket för att hans stjärna Artem Laguta inte kan köra i tisdagens hemmamatch mot Lejonen.

Morgan Andersson är inte ett dugg nöjd över hur BSI har hanterat schemaläggningen av lastningen till nästa GP, vilket för att hans stjärna Artem Laguta inte kan köra i tisdagens hemmamatch mot Lejonen.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-17 15:30
undefined
Artem Laguta har inte möjlighet att köra för Västervik på tisdagskvällen.

I lördagens GP i Målilla tog Västervik Speedways stjärnor Artem Laguta och Fredrik Lindgren varsin pallplats. I tisdagens hemmamatch kan bara den sistnämnde vara med.

Anledningen?

Till nästa GP-tävling i Ryssland som går den 28 augusti har BSI speedway nämligen beslutat att lådorna med förarnas utrustning ska lastas på deras transporter i Torun senast klockan 13 på onsdag denna vecka och då hinner Laguta helt enkelt inte tävla i Västervik kvällen innan.

– Jag har haft mina duster med BSI. De kan inte ha tittat en gång på den internationella kalendern när de tog det här beslutet. Jag har försökt att flytta fram lastningen till torsdag kväll eftersom det här innefattar flera förare från Bauhausligan och inte bara mina, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson och fortsätter:

– BSI har inte visat någon större respekt och jag tycker att det är bedrövligt. När vi har ett GP i Sverige, varför inte låta förarna vara kvar här och tävla på tisdagskvällen för att sen kunna åka vidare till Ryssland. Vetlanda tappar troligtvis Bartosz Zmarzlik på grund av det här. Fredrik Lindgren har en extra buss så han kommer att kunna vara med.

undefined
Bartosz Smektala är tillbaka i Västervik Speedways laguppställning.

Då inte Laguta kommer att vara med får Bartosz Smektala chansen för första gången på ett tag.

– Han har stått på sidan på grund av svajig form, men nu hoppas jag att han kan få ut vad han kan på hemmaplan. Han har visat att han är sugen på att vara med och måste få till det om vi ska få med oss någon lagpoäng, menar Andersson vars lag har minus två poäng från förra mötet med Lejonen i Gislaved.

– Om man tittar på laguppställningarna ser det ut att bli en tuff fajt. På papperet är vi lite underdogs, men vi har hemmaplan.

Förutom att Laguta saknas är Jaimon Lidsey och Pawel Przedpelski fortfarande på skadelistan.

– Men vi hoppas att vi har tillgång till dem nästa vecka. Przedpelski ska troligtvis köra GP-challenge på lördag och Lidsey seriematch i Leszno på söndag. De behövs nästa vecka då vi har tre man i Ryssland; Laguta, Lindgren och Tarasenko som har ett wildcard. Men det har vi vetat om ett tag, säger Morgan Andersson.

Västervik Speedway ställer upp med följande laguppställning mot Lejonen: 1) Viktor Kulakov, 2) Bartosz Smektala, 3) Fredrik Lindgren, 4) Mads Hansen, 5) Vadim Tarasenko, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!