Lagledaren: Vi har inte råd att förlora

Efter två raka förluster är det vinst som gäller Västervik Speedway.

Västervik Speedway är i behov av heatsegrar och förhoppningsvis kan Jason Doyle bidra med detta när han debuterar för Västervik.

Västervik Speedway är i behov av heatsegrar och förhoppningsvis kan Jason Doyle bidra med detta när han debuterar för Västervik.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2020-08-18 10:46

Västervik har fått en tuff start på Bauhausligen eftersom laget har inlett med två klara förluster. Först mot Piraterna och sedan mot Lejonen.

På tisdagskvällen väntar hemmamatch mot Vetlanda och då kommer det australienska nyförvärvet Jason Doyle debutera för Västervik.

– Innan serien startade visste vi att de två första veckorna skulle bli tuffa för oss, men samtidigt hade vi hoppats på att vi skulle ha presterat bättre, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Vi får ta med oss avslutningen mot Lejonen då vi vann de sex sista heaten med fyra poäng. Vi går för vinst mot Vetlanda. Vi har inte råd att förlora ytterligare en hemmamatch. Vi har en skyldighet att prestera mot sponsorer och den publik som finns på plats, fortsätter Morgan.

Stjärnnyförvärvet Jason Doyle kommer alltså göra sin första match i Västerviksvästen på tisdagskvällen.

– Förhoppningarna är att han ska bli en injektion. Vi behöver vinna heat eftersom vi har haft svårt att göra det i de två första matcherna. Förhoppningsvis kan Jason bidra med heatsegrar.

Efter två mindre bra tävlingar i Polen verkar Jason ha hittat tillbaka till formen igen. I lördags kom han tvåa i Ekstra Ligas individuella mästerskap och i söndags gjorde han en bra ligamatch med Czestochowa när han tog 9+1 poäng.

– Jag pratade med Jason i söndags. Han var vid gott mod. Efter strulet han hade har han gått tillbaka till grunderna efter att ha testat ett tag. Han är på väg att varva upp med tanke på att GP-serien snart drar igång, berättar Morgan.

I senaste hemmamatchen tog Linus Sundström noll poäng och var rejält besviken på sig själv efteråt.

Hur orolig är du över att Linus tog noll poäng på hemmaplan?

– Jag är inte orolig. Han kom snett i tävlingen. Vi sätter ingen press på Linus eftersom vi vet vad han har gått igenom. Nu fick han flera heat i söndagens division 1-match, svarar Morgan Andersson.

Linus tog elva av tolv möjliga poäng för Nässjö på Tallhult i Hagfors.

Vetlanda plockar in tysken Michael Härtel i laget jämfört med senaste matchen mot Rospiggarna då Vetlanda valde att köra ridersplacement för skadade Peter Ljung.

Lagen, Västervik: 1) Sam Masters, 2) Linus Sundström 3) Jason Doyle, 4) Mads Hansen, 5) Mikkel Bech Jensen, 6) Anton Karlsson, 7) John Lindman.

Vetlanda: 1) Viktor Palovaara, 2) Michael Härtel, 3) Brady Kurtz, 4) Filip Hjelmland, 5) Andreas Lyager, 6) Alexander Woentin.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!