Anderssons svar – därför gör han två förändringar inför returen

14 poängs underläge ska hämtas ikapp när Västervik Speedway på tisdagen reser till Målilla för returmöte med Dackarna. Och nyckeln till en vändning är tydlig, enligt Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Morgan Andersson, mitten, ställer över Anton Karlsson, till vänster, när semifinalmötet med Dackarna avgörs på tisdagen.

Morgan Andersson, mitten, ställer över Anton Karlsson, till vänster, när semifinalmötet med Dackarna avgörs på tisdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-09 15:04

Andersson och hans kollega Christian Carlsson har valt att göra två förändringar jämfört med den sjua som förra veckan förlorade hemmamatchen med 38–52. Ut går amerikanen Luke Becker samt Anton Karlsson. De ersätts av danske Matias Nielsen och rutinerade Peter Ljung. Förändringar gjorda med den kommande utmaningen i åtanke.

– Vi vet att det handlar väldigt mycket om att komma iväg snabbt från grinden i Målilla, du åker inte om någon där. Och i den delen tycker vi Peter har varit hetare än Anton, så det är enbart utifrån det vi fattat det här beslutet, säger Andersson.

undefined
Peter Ljung kallas in till Västerviks lag.

Västerviks lagledarduo har varit och kollat på Ljung under hans matcher i allsvenskan, senast i Njudungarnas förlust mot Griparna i semifinalen. Även Karlsson kör för Njudungarna i andraligan.

– Peter har varit snabbare i starterna, som sagt. Vi väljer att satsa på honom den här gången.

Den andra förändringen var planerad, enligt lagledaren. Matias Nielsen har funnits med i Västerviks lag vid två tillfällen tidigare under säsongen. I debuten borta mot Smederna körde han in två poäng i sitt första heat innan han kraschade i sitt andra. Det andra framträdandet var i just Målilla där Nielsen körde in åtta poäng, bland annat genom två heatsegrar, när Västervik vann med fem poäng.

– Att Nielsen skulle köra den här matchen har varit klart ett tag, frågan har varit vem han ska köra istället för och där har vi diskuterat både Bartosz (Smektala) och (Luke) Becker. Bartosz var en av få som hade bra fart förra veckan medan Becker tog noll poäng när vi var i Målilla i somras, så därför fick Luke stå över den här gången.

undefined
Luke Becker petas efter en sämre insats i förra veckan.

Hur passar en match av den här typen er, tror du?

– Illa, om vi startar som vi gjorde i tisdags. Vi försöker såklart greppa de positiva delar som finns och kommer göra allt vi kan för att vända det här men för att ha chansen måste vi starta bättre än Dackarna.

undefined
Matias Nielsen körde riktigt bra för Västervik när laget mötte Dackarna i Målilla i somras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!