Lagledarens stora hyllning: "En fröjd att se honom"

Som natt och dag. Om vi ska jämföra känsloläget nu med förra året. Glädjen var påtaglig i Dackelägret efter årets bortamöte mot Piraterna. Dackarna glänste och vann stort på Autoexperten Arena (53–37). "Vi gör det bra och titta på Bewley (Daniel). Som han kör", sa Mikael Teurnberg efteråt.

Lagledaren Mikael Teurnberg kunde glädjas åt en ny stark prestation av Dackarna.

Lagledaren Mikael Teurnberg kunde glädjas åt en ny stark prestation av Dackarna.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-05-30 22:09

Fördel Piraterna. På förhand. Så var tonläget hos många – innan matchen. 

Efteråt var det något helt annat. Det räckte med att se förare, ledare och kanske framförallt Dackefansen en stund efter matchens slut för att förstå varför. De var glada, nöjda och mycket, mycket belåtna. 

– Roligt att vi kan åka så bra igen. Vi visade vilken hög kapacitet vi har mot Västervik förra veckan och följde upp med en ny stark insats, säger Mikael Teurnberg. 

Matchen mot topplaget Piraterna avgjordes redan i det tolfte heatet. Då förstår ni styrkeförhållandet mellan de här båda lagen, den här kvällen i Motala. 

Med briljante britten Bewley i högform kunde inte Piraterna rubba Målillalaget. Han angav tonen för matchen. 

– Han var otrolig. Vilken förare. Det var en fröjd att se honom åka, berömde Teurnberg, som också lyfte fram hela laget. 

– Titta bara på Ludvig Lindgren. Han började med en trea och sen tog han en femetta (i par med Andzejs Lebedevs) och höll en så stark förare som Vaclav Milik bakom sig. Och Daniel Henderson går in och levererar viktiga poäng som ny i laget (inlånad från Lejonen). Han tog tre enpoängare och gjorde så att vi kunde vinna heaten med 4–2. 

Det ska sägas att Piraterna var skadeskjutet, både innan och under matchen. En stund innan matchstart kom beskedet att stjärnan Piotr Pawlicki inte kunde köra och angav personliga skäl. I det sjätte heatet skadade sig dessutom skicklige Oskar Fajfer och tvingades bryta matchen. Med bara fem förare lyckades inte Piraterna resa sig, mot ett starkt presterande Dackarna. 

– Jag vet hur svårt det kan vara att köra riders replacement ibland. Det tvingades vi göra mot Rospiggarna. Det är jobbigt. När de sedan blev mer stukade av Fajfers (Oskar) skada så fick Piraterna det tufft. Samtidigt gör vi det riktigt bra. Våra toppförare visar hög nivå den här matchen också och det känns som att vi har en speciell lagkänsla. Killarna i laget känner varandra väldigt bra och det ger en trygghet. 

Dackarnas poäng i matchen: Daniel Bewley 14, Andzejs Lebedevs 10, Maciej Janowski 9, Rasmus Jensen 8, Ludvig Lindgren 5, Filip Hjelmland 4, Daniel Henderson 3. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!