Becker klar för ny klubb i Sverige

Han fick gå från Dackarna. Nu är Luke Becker, 23 år, klar för Piraterna. En amerikan som har Pirathjälten Greg Hancock som mentor.

Luke Becker, amerikan, är klar som ny förare i Piraterna. "Vi har kört igenom alla i truppen och behöver bredd. Det blir körigt i augusti", säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Luke Becker, amerikan, är klar som ny förare i Piraterna. "Vi har kört igenom alla i truppen och behöver bredd. Det blir körigt i augusti", säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-06-20 20:00

Luke Becker är klar för Piraterna till nästa match i Bauhausligan borta mot Indianerna i Kumla på Sannahed den 30 juni.

Becker kör för övrigt i engelska Wolverhampton och Lodz i polska andraligan.

Amerikanen fick gå från Dackarna när de ville ändra i sitt krislag och tog in Nikolai Klindt. Luke Becker körde in 2+1 poäng vardera på de två första matcherna i Motala och Avesta och har efter det inte fått köra mer. Greg Hancock var på plats vid matchen mot Piraterna i premiären.

Nu får den ratade Luke Becker chans till revansch i Piratvästen.

– Han hade snitt på 1,750 i fjol och har gjort några bra säsonger. Han trivs på Duntis normalt och är bra på långa banor också. Det finns klass där, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piraterna har sex poäng på halva seriens matcher, sju av 14. Det behövs fler förare i laget som kan leverera.

– Luke har ingen given plats, men vi har kört igenom alla förare nu och vi behöver bredd. Det blir körigt i augusti när vi har täta matcher och det körs mycket i Polen också, säger Daniel Davidsson.

Värvningen av Luke Becker betyder att en förare måste skrivas ut ur Pirattruppen, men det dröjer innan det blir klart vem det blir.

På svensksidan, där Piraterna haft problem, är aktuelle Filip Hjelmland fortsatt skadad. Alla övriga är uttagningsbara till nästa match.

Skadade stjärnan Piotr Pawlicki, som bröt skuldrorna tidigare, bedöms inte hinna vara körklar till Indianmatchen. Snarare till hemmamatchen mot Lejonen 7 juli.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!