Länge sen sist – nu får hemmasonen chansen: "Lite upp till bevis"

2023 – mästaråret. Då inledde Dackarna med två förluster på de tre första matcherna. Samma visa nu, 2024. Och comebackande Vargarna på tisdag torde väl inte vara några bekymmer, va? "Jag har full respekt för alla lag, men visst är det viktigt för oss med en seger nu", säger Mikael Teurnberg.

Kapten Jensen är tillbaka i Dackarna efter att ha missat förra matchen.

Kapten Jensen är tillbaka i Dackarna efter att ha missat förra matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-02 21:02

Det har inte körts seriespeedway i Målilla sedan premiären, 7 maj. Det har snart gått en månad, men nu är det alltså dags igen. 

För motståndet väntar det klassiska Norrköpingslaget Vargarna. Ett Vargarna som fått en tuff start i sin återkomst. 

– De har inlett med tre förluster, men de har ändå gjort det hyfsat bra. Vi vet att de har flera duktiga förare och det går inte att underskatta något lag, menar Teurnberg. 

Sett till styrkeförhållande och kvalitet är ändå Dackarna klar favorit, förstås. Inte minst nu när Daniel Bewley och kaptenen Rasmus Jensen är tillbaka i laget. Å andra sidan saknas Noel Wahlqvist, som brutit båtbenet. Han ersätts på reservplats av egna produkten Avon Van Dyck, som gör årsdebut i Bauhausligan. 

– Han har ju kört i högstaligan tidigare och jag hoppas att han vill visa att han vill ha den här platsen. Det är lite upp till bevis, säger Dackelagledaren. 

Dackarna är sexa i tabellen efter tre omgångar. Detta efter vinst mot Piraterna och förluster mot  såväl Rospiggarna och Indianerna borta. 

Laget: 1) Andzejs Lebedevs, 2) Timo Lahti, 3) Rasmus Jensen, 4) Ryan Douglas, 5) Daniel Bewley, 6) Filip Hjelmland, 7) Avon Van Dyck. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om