Teurnberg: "Vrider och vänder på allt"

Bara en seger på sex matcher. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg är frustrerad: "Det är som att förlora varje hockeymatch i sudden", säger han inför hemmamötet mot serieledarna Smederna.

Brady Kurtz, Nicolai Klindt, Jacob Thorssell och övriga Dackeförare står inför en tuff uppgift på tisdag, då serieledande Smederna kommer på besök till Målilla.

Brady Kurtz, Nicolai Klindt, Jacob Thorssell och övriga Dackeförare står inför en tuff uppgift på tisdag, då serieledande Smederna kommer på besök till Målilla.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-06-13 15:00

Dackarna är inne i en tuff period, minst sagt.

Laget är nästjumbo och behöver kravla sig upp topp-sex för att nå slutspel och vara med i kampen om medaljer.

– Vi måste börja vinna matcher. Så är det. Det är bara att erkänna att det är jobbigt just nu. Det är mycket funderande och man vrider och vänder på allting, säger Teurnberg.

Han tycker att reservförarna gjort det bra och berömmer Viktor Trofimov för hans insatser.

– Han har varit en injektion och visat fighteranda. Det är inte så att någon fallit ur ramen, utan mer så att förare 1 till 5 inte tar tillräckligt med poäng och riktigt kommit upp i nivå.

Teurnberg berättar att laget hade ett långt snack senast mot Rospiggarna. Nu räckte det inte till seger ändå, trots stor ledning i inledningen.

– Det är bara att konstatera att vi har stolpe ut. Det är inga ursäkter, men mot Rospiggarna hade vi en förare som inte kom i mål i sex av heaten. Det är tyvärr lite signifikativt för säsongen i stort.

Vad gör du som ledare i det här läget?

– Klart att det är frustrerande och tufft, men det är bara att jaga på, peppa och försöka göra vad man kan. Mot Smederna kommer vi göra en del rokader i laget. Janowski (Maciej) kör som nummer ett och Jacob Thorssell som tvåa.

Dackelagledaren säger i nästa andetag att det har varit en del sömnlösa nätter för hans del med tanke på de uteblivna resultaten.

De regerande svenska mästarna har samtidigt varit med och tampats om segern i princip varenda match.

– Det är bara att titta på förarkvoten. Vi har -16 och det är inte så vanligt när man förlorat så många matcher som vi gjort. Nästan alla matcher har avgjorts i nomineringsheaten. Det har varit jämnt, förhoppningsvis kan vi ta bonuspoängen när vi senare möts i returmatcherna.

Ser man till just förarkvoten så är fyra lag faktiskt sämre än Dackarna – och det ganska rejält.

Smederna. Dina tankar om dem?

– En mycket tuff match. De har vunnit alla sina matcher så här långt och har flera förare med bra form. Nu väljer de att köra riders för Pontus Aspgren.

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Jacob Thorssell, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Ludvig Lindgren, 7) Viktor Trofimov.

Smederna: 1) Robert Lampert, 2) Pontus Aspgren (Riders Replacement), 3) Daniel Bewley, 4) Grzegorz Zengota, 5) Kacper Woryna, 6) Michael Jepsen Jensen, 7) Joel Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!