Lejonen ser Dackarna som favoriter

Lejonen tar emot Dackarna hemma under torsdagen. Det är säsongens första hemmamatch för Gislavedslaget. "Det är nog bara önsketänkande", säger Anders Fröjd som är Lejonens lagledare.

Lejonen kör sin hemmapremiär mot Dackarna.

Lejonen kör sin hemmapremiär mot Dackarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-06-17 15:00

Dackarnas motståndare under utflykten till Gislaved är Lejonen. Laget som vann sin första match övertygande mot Indianerna första juni. Men att det längre uppehållet skulle påverka Lejonen i någon negativ bemärkelse anser inte lagledaren Anders Fröjd.

– Det är absolut ingen fara. Vi har kört Allsvenskan både förra veckan och ikväll är det ny match. Grabbarna har kört i sina andra ligor också. Så det har inte varit något vidare uppehåll för förarna, säger han. 

I Lejonen finns denna säsong Oliver Berntzon körde för Dackarna ifjol. Men det är annars ett litet stukat lag inför torsdagens match. 

– Vi saknar tre av våra ordinarie förare som är betydelsefulla och fixar heatsegrar till oss vilket blir jobbigt. Men så funkar speedway, det är en resande cirkus. Men våra reserver är bra de med. 

Den rutinerade duon Jaroslaw Hampel och Krzysztof Kasprzak går in i laget. Däremot kommer Lejonen att köra riders replacement för Jakub Miskowiak som är upptagen med att köra en juniortävling i Polen.

När sporten tog en pratstund med Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg så sa han att Dackarna hoppas att kunna dra nytta av Lejonens hemmabaneorutin. När Fröjd hör detta blir han funderandes en stund och fortsätter: 

– Säger han det? Förarna har kört här i många år. De kan varenda gruskorn. Så det är nog bara önsketänkande, avslutar han. 

Lejonens laguppställning

1. Jakub Miskowiak R/R

2. Mathias Thörnblom

3. Oliver Berntzon

4. Krzysztof Kasprzak

5. Jaroslaw Hampel

6. Linus Eklöf

7. Casper Henriksson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!