Dubbelt Västervik Speedway på prispallen

Etta och tvåa. SM-finalen blev rena succén för Västervik Speedway i och med att Fredrik Lindgren fick kliva högst upp på prispallen och Jacob Thorssell blev tvåa.

SM-tvåan Jacob Thorssell och SM-vinnaren Fredrik Lindgren flankerade av lagledarna Christian Karlsson och Morgan Andersson.

SM-tvåan Jacob Thorssell och SM-vinnaren Fredrik Lindgren flankerade av lagledarna Christian Karlsson och Morgan Andersson.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2023-06-27 22:19

Både Fredrik och Jacob hade två SM-guld vardera inför tisdagens SM-final i Målilla. Nu utökade Fredrik sin prissamling med ytterligare ett SM-guld.

– En väl utfärd tävling får man säga, säger Fredrik Lindgren.

Kampen om SM-guldet blev alltså en duell mellan Fredrik och Jacob. Båda körde in 14 poäng i grundtävlingen.

I finalen valde Fredrik bana två och det visade sig bli lyckat.

– Jag vägde väldigt länge mellan bana ett och två. Jag visste att Jacob hade bra starter. Jag var framme och kollade lite spår. Jag ville inte bli instängd. Det blev ett bra val, säger Fredrik.

Det blev alltså dubbelt Västervik på prispallen.

– Det är absolut roligt. Jag sade till Morgan Andersson att senast jag var med i SM hade inte Västervik någon svensk mästare och då tog jag en titel till Västervik. Nu blev vi etta och tvåa, säger Fredrik.

undefined
Fredrik Lindgren i ledning före Jacob Thorsell och Timo Lathi i finalen.

Jacob Thorssell försvarade sitt SM-silver från förra året och dessutom tog han wild card-platsen till GP-tävlingen i Målilla den 15 juli.

– Lite svider det att jag inte vann, men det är kul med GP-platsen. Det är inte helt fy skam. Jag tog andraplatsen och Fredrik var i en klass för sig. Han var supersnabb. Han var absolut värdig, men jag hade gärna vunnit det här, säger Jacob Thorsell.

Jacob valde startspår ett i finalen.

– Jag trodde att jag fick tag i Fredrik i första sväng, men han kom tyvärr runt mig.

Vad säger du om din insats?

– Jag hade en ny motor som jag inte hade testat innan. Den fungerade fint. Jag är nöjd, svarar Jacob.

Regnet som föll två timmar innan första heatet gjorde att det bjöds på en ganska ensidig speedway. Starterna blev väldigt avgörande och sedan blev det oftast "följa John-heat".

– Det var väldigt mycket start och första varv som gällde. Jag hade lite flyt med lottningen med två innerbanor i början. Det underlättade, säger Fredrik Lindgren.

undefined
SM-finalen blev ingen rolig historia för Anton Karlsson, vit huva.

SM-finalen utvecklade sig inte som Anton Karlsson hade hoppats på. Han fick en tuff start i och med att han inledde med en poäng på sina fyra första heat. I sitt tredje heat drabbades han av ett stopp i samband med starten och i sitt femte heat gick han omkull av egen kraft i utgången av målkurvan på sista varvet. Det blev en slutlig 14:e-plats med tre inkörda poäng.

– Ingenting fungerade. Att det började dåligt berodde på mig. När det började fungera så sket det sig åt andra hållet, säger Anton Karlsson.

SM-bronset gick till Rospiggarnas Timo Lahti.

Jacob Thorssell, vit huva, och Fredrik Lindgren, gul huva, i en duell i det nionde heatet, som Fredrik vann.
Jacob Thorssell, vit huva, och Fredrik Lindgren, gul huva, i en duell i det nionde heatet, som Fredrik vann.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!