Lindgrens bästa säsong i GP-serien

Det blev inget VM-guld för Fredrik Lindgren, men han svarade för sin bästa säsong i GP-serien totalt sett och det räckte till den främsta placeringen hittills som innebar ett VM-silver.

Fredrik Lindgren blev tvåa i årets GP-serie och säkrade därmed sitt första VM-silver.

Fredrik Lindgren blev tvåa i årets GP-serie och säkrade därmed sitt första VM-silver.

Foto: Stefan Jerrevång / TT

Speedway2023-10-01 11:08

Västervik Speedways svenska stjärna hade chans på VM-titeln inför lördagens avslutande GP-tävling i Torun. För att Fredrik skulle vinna VM-guldet krävdes att han tog sju fler poäng än Bartosz Zmarzlik.

Båda förarna tog sig vidare till semifinal sedan Zmarzlik vunnit grundtävlingen där Lindgren blev trea. Därmed fanns chansen på VM-guldet kvar för Lindgren. Båda tog sig vidare till det avslutande heatet där allt därmed skulle avgöras.

För att Fredrik skulle ha chans på VM-guldet krävdes det att han vann finalheatet samtidigt som Zmarzlik slutade fyra. Då hade det inneburit omkörning om vem skulle bli världsmästare.

Det blev ingen dramatik i finalen då Zmarzlik vann sedan han tagit starten och därmed säkrat sitt fjärde VM-guld. Lindgren kom tvåa i före Leon Madsen. Efter två VM-brons tidigare tog Fredrik nu sitt första VM-silver.

– Jag är väldigt, väldigt stolt över min säsong. Jag har varit väldigt konsekvent den här säsongen. Jag har tagit mig till de flesta finalerna och det här är min bästa avslutning hittills i min karriär. Det är jag väldigt stolt över, säger Fredrik Lindgren till fimspeedway.com

– Detta VM-guld var annorlunda jämfört med tidigare eftersom jag kände av pressen att vinna. Jag var medveten om att jag var tvungen att vinna finalheatet för att säkra guldet, säger Bartosz Zmarzlik till discoveryplus.com.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!