Lindgren: "Vilken kväll för svensk speedway"

GP-tävlingen i Målilla fick till slut en polsk segrare – efter ett redan klassiskt finalheat. Men tävlingen som helhet var en seger för svensk speedway. Med två svenska förare som ånglok genom hela kvällen fick publiken sannerligen anledning att jubla.

Dacke-föraren Fredrik Lindgren knep tredjeplatsen i GP:t i Målilla. Foto: Karl Edgren

Dacke-föraren Fredrik Lindgren knep tredjeplatsen i GP:t i Målilla. Foto: Karl Edgren

Foto:

Speedway2017-08-12 20:30

- Med två svenskar som vinner heat på heat och eggar upp stämningen...det var magiskt, säger Fredrik Lindgren, som när kvällen summerades klev upp på pallen som trea, efter Bartosz Zmarzlik och Antonio Lindbäck.
- Jag är supernöjd ändå. För egen del var den här tävlingen ett jättelyft. Min formkurva har varit lite nedåtgående så att få göra den här tävlingen betyder massor.

I grundomgången fick Lindgren ihop 14 poäng på sina fem heat – ett poäng ifrån full pott. Det var i det första heatet han fick se sig passerad av Antonio Lindbäck, som även han landade på 14.
- Att både jag och ”Anton” presterade såhär bra på hemmaplan är otroligt roligt. En kanonkväll för svensk speedway, definitivt.

Svenskduon var tidigt klara för semifinalerna och peggade upp ordentligt för finalheatet genom att vina sina respektive semifinaler. Lindgren förklarar:
Man kände hur publiken blev mer och mer igång allt eftersom vi fortsatte vinna.

Lindgren ryckte tidigt i sin semifinal, i vilkenTai Woffinden gick en benhård duell mot Vetlandapolacken Bartosz Zmarzlik om den andra finalbiljetten. Britten letade och letade men hittade ingen lucka att buffla sig förbi Zmarzlik.

- I finalen fick Lindgren en tuff start sedan han missat lite i starten. Jag kom inte ut från tejpen på det sätt jag önskade, samtidigt kände jag att jag var nära hela tiden. Lindbäck (som var snabbast i starten) visste hur han skulle ställa cykeln i första böj så jag fick söka andra spår men lyckades inte riktigt.
- Nog trodde jag att Lindbäck skulle hålla undan hela vägen men Zmarzlik är en envis jäkel, menar Lindgren.

Dacke-kaptenen berättar vidare om lättnaden att genomföra en närapå perfekt tävling på hemmabanan i Målilla. Speciellt då han haft en lite kämpigare säsong.
- Vi har jobbat riktigt hårt bakom kulisserna för att hitta rätt. De senaste veckorna efter Cardiff har vi testat hur mycket som helst, så det är såklart skönt att man får utdelning.


I och med sin fina poängskörd, samtidigt som både Jason Doyle och Patryk Dudek missade semifinalerna, blandar sig Lindgren nu in i medaljstriden på allvar. Fyra poäng skiljer Dackeduon efter Målilla-etappen.
- Det är fem tävlingar kvar och många poäng att köra om. Kul att kunna vara med och slåss om medaljer, avslutar Fredrik Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!